10.4.2010

Pajunkissojen aikaan

Pääsiäinen oli ja meni, mutta pajunkissat ovat yhä ajankohtaisia. Ullan Pajunkissa-pipo on ollut tekolistallani jo pidempään, joten nyt ajattelin tehdä itselleni kevätpipon varastoistani löytyneistä Rowanin Wool Cotton-keristä.

Pajunkissat
Pajunkissa-pipo
(aloituksessa 68 s, korkeussuunnassa kolme mallikerran toistoa)
Lanka: Rowan Wool Cotton (50 % merinovillaa, 50 % puuvillaa), n. 35 g
Puikot: 4,0 mm
Koko: parivuotiaalle sopiva

Päänympärykseni on isompi kuin myssyn ohjeessa mainittu, joten loin pipoa varten 68 silmukkaa ohjeenmukaisen 60 silmukan sijaan. Silti päähine näytti jo tekovaiheessa arveluttavan pieneltä. En kuitenkaan viitsinyt purkaa (varsinkaan kun luennolla huomaamattomasti yritin neuloskella), perheestä kun löytyy pienempiäkin naisenpäitä. Piposta tulikin sopiva puolitoistavuotiaallemme! Aika hyvin, kun kuitenkin lisäsin naisen kokoon 8 silmukkaa ja tein kolme mallikerran toistoa korkeussuunnassa naisen pipon ohjeen mukaisesti. Lanka oli sama kuin Ullassa mainittu, puikkojen koko samoin. Kysymykset mallitilkusta sivuutan sopimattomina :)

Pajunkissat_lahikuva

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kyllä pienellekin naiselle kaunis kevätpipo on tarpeen. Kahdesta kerästä (yht. 100 g) lankaa jäi vielä 65 g jäljelle, joten saatan saada itsellenikin pipon. Wool Cotton oli pehmoista, mallineule mukavan yksinkertainen ja myssy valmistui joutuisasti.

Villatakki_A_kesken

Nyt kirjaan tavoitteekseni saada keskimmäisen lapsen villatakki vihdoin valmiiksi. Jostain syystä olen vältellyt sitä jo pidemmän aikaa, vaikka paljoa ei enää olisi neulottavana. Lankakin on pehmoista kuin mikä, joten takille olisi varmasti keväällä/kesälläkin käyttöä vaikkapa t-paidan tai topin päällä. Ehkä tällainen julkinen haaste itselle tuottaa tulosta?

3.4.2010

Uusi munija

Pari vuotta sitten virkkasin isommille lapsille pääsiäistipuset - pienimmäinen ei silloin ollut vielä syntynytkään. Tipuja voisi käyttää munanlämmittiminä, mutta meillä nämä ovat pesiytyneet rairuohon sekaan. Siellä ne munivat pikkuruisia suklaatäytteisiä munia, yleensä aina sillä aikaa kun lasten huomio on kiinnittyneenä muualle...

Viime pääsiäisenä kuopus oli vielä niin pieni, että nautti kaiken ravintonsa nestemäisenä eikä osannut kaivata omaa tipua. Tänä vuonna piti kuitenkin virkata yksi munija lisää:

Virkattu_tipu
Ohje: Novita 2/2003
Lanka:Hjertegarn Cotton nr. 8 (oranssi ja keltainen), Sandnes Mandarin Petit (punainen), yht. 12 g
Koukku: 3,0 mm

Helppo ja yksinkertainen malli, nopea virkata. Saa nähdä, osoittautuuko tämä tipu yhtä hyväksi munijaksi kuin nuo vanhemmat lajitoverinsa.

Toivotan kaikille blogini lukijoille hyvää ja rentouttavaa pääsiäisen jatkoa!