3.2.2010

Arkisukat ystävälle

Ystäväni perheineen oli meillä viikonloppukylässä puolitoista viikkoa sitten. Jossain välissä tuli puheeksi, että ystäväni talvisaappaisiin villasukat eivät oikein tahdo mahtua, paksut villasukat ainakaan. Muina neulojina kyselin, minkä kokoiset villasukkien pitäisi olla, jos vaikka joskus sellaiset ohuet neuloisi. Ja kun kyläilijöiden auton perävalot olivat kadonneet näkyvistä, syöksyin sukkalankalaatikolleni tekemään tutkimuksia. Päädyin harmaaseen Onlinen Supersockeen - harmaa kun on sellainen neutraali perusväri, villasukkiin varsinkin.

Hermione_kokokuva
Hermione's Everyday Socks (Erica Lueder) (hieman muokattuna)
Lanka: Online Supersocke 100, n. 70 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 38 - 39

Mallineuleeksi halusin jotain aika yksinkertaista - sellaista, joka ei paksunna sukkaa tarpeettomasti (siksi siis esim. palmikot hylkäsin kokonaan). Osuin Hermione's Everyday Socks-ohjeeseen, joka täytti kriteerit. Kantapäät tein ohjeesta poiketen sileänä neuleena.

Hermione_pinta

Pintaneule on yksinkertaista mutta toimivaa oikeiden ja nurjien silmukoiden vuorottelua. Vähän vaihtelua sileään neulepintaan, mutta sukka pysyy kuitenkin ohuena.


Hermione_karki

Kärjen silmukoin neulomalla. Eli

etupuikko:
nurin pudota, oikein jätä

takapuikko:
oikein pudota, nurin jätä

Kärjestä tuli siisti, eikä tarvinnut tarttua neulaan.Tarkemmat ohjeet löytyvät esim. Tarjan stitsailuista.

Sukat valmistuivat perjantaina Suomenlahdella ja alkuviikosta jätin ne Itellan huomaan. Toivottavasti ne ovat päässeet perille ja sopivat sekä jalkaan että kenkään!

10 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kauniit sukat! Tuo päättely oli ihan uutta mulle, laitoin ohjeen talteen, pitää muistaa kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ne on aivan ihanat! Ja juuri sopivat!! Arvaa olinko yllättynyt, kun posti tuli... sanoit juu tekeväsi sukat, mutta kuvittelin aikatauluksi jotain ens joulua tms :-)
Ja kaiken huipuksi viime perjantain Hesan keikalla, toisen kengän vetskari hajosi, joten ennen virallista kenkätestiä saan tyytyä vaan ihanan lämpimiin varpaisiin.
KIITOS!

-Anu-

MariL kirjoitti...

Nätit sukat! :)

-maria- kirjoitti...

Mammutti: Kiitos, ja ohjetta kannattaa kyllä kokeilla, tosi näppärä tapa silmukointiin!

-Anu-: Hih, pääsinpä yllättämään :) Täytyihän sun saada lämpimät varpaat jo tämänkin talven pakkasilla. Kiva, että sopivat ainakin jalkaan, kenkätesti voi odottaa!

Mari: Kiitos!

Riikka kirjoitti...

Kivat sukat! =)

Susu kirjoitti...

Sä sit aina saat mut nauramaan! Muina neulojina....

Sarastusta kirjoitti...

Kivat sukat :) Tulin vastavierailulle kurkkaamaan blogiasi ja kiittämään vierailustasi. Nyt ei aivokapasiteetti riittänyt tuon päättelyn tulkintaan, mut ehkäpä vielä joskus ;)

Irkku kirjoitti...

Tosi kivat sukat! Joku juju piristää aina neulepintaa ja pitää neulojan mielenkin vireänä :) Päättelytapa oli minullekin ihan uusi tuttavuus mutta meni heti kokeiltavien juttujen listalle.

Tuo teidän Tallinnan reissu näyttää olleen melkoinen action-matka. Tänä vuonna luonto on kyllä näyttänyt mahtinsa. Onneksi tärkein eli lankaostokset (tai ainakin osa niistä) tuli suoritettua kunnialla ja lankaa riitti maihin pääsyä odotellessakin :)

-maria- kirjoitti...

Riikka: Kiitos kehuista!

Susu: Enhän mä nyt mieheksi halua leimautua :)

Sarastusta: Tervetuloa uudestaankin!

Irkku: Totta, niin kivaa kuin ihan aivoton sileä neule joskus onkin, niin tällainen vain melkein aivoton neulepinta joskus piristää mukavasti :)

Riikka kirjoitti...

Heippa,

Taidat olla se sama, jolla on/oli ompelutarinoita blogi? Oon kaipaillut sun ihania ompeluksia, vieläkös ompelet?

Riikka