18.7.2008

Syyspipo tytönviikarille

Tiedättehän ne ihanat syksyn aamut, kun ilmassa on vastahaukatun kotimaisen omenan kirpeys ja nurmikko on huurteessa? Kun aamulla on viileää, mutta aurinko lämmittää päivän vielä mukavan lämpimäksi? Juuri niitä alkusyksyn hetkiä varten valmistui eilen Viikarin kesäpipon ohjeella syyspipo ohuesta villalangasta.

Viikarin_kesapipo_sivukuva

Viikarin_kesapipo_ylhaalta
Viikarin kesäpipo (Annika)
Lanka: Grignasco Flavia Baby, n. 35 g
Puikot: 2,5 mm


Pipo oli mukava ja nopea tehdä ja ohjetta oli helppo seurata. Kuten kuvasta näkyy, asettuvat päänlaen kavennuksetkin nätisti. Seurasin ohjetta muuten, mutta neuloin pipon hieman korkeammaksi (aloitin kavennukset vasta kun pipoa oli neulottu n. 13,5 cm). Näin se syksyllä lämmittää korvia paremmin. Saatan hyvinkin käyttää tätä mallia toisenkin kerran!

KnitPicks_sukkikset_sukat_vaan

Tänään pääsinkin sitten jatkamaan puikkojen katkeamisen takia kesken jääneitä sukkia. Postipoika nimittäin soitti ovikelloa puoli yhdeksältä aamulla - Tinttamarellista tilaamani puikot saapuivat. Tilasin puikot keskiviikkona (jolloin myös maksoin ennakkolaskun) ja sain ne siis alle kahdessa vuorokaudessa tilauksesta - nopeaa palvelua, etten sanoisi! Olen nyt tavalla tai toisella saanut useampia puupuikkoja (koivu, ruusupuu) poikki, ja bambupuikkoina en löytänyt tarvitsemaani kokoa (2,25 mm). Päädyin siis tällä kertaa metallipuikkosetin tilaamiseen. Nämä ovat muuten ensimmäiset KnitPicksini. Kiva setti, jossa mukana on myös nuo välikoot. Onhan sellaiset hauska omistaa vaikka totta puhuen varmasti pärjäisin ilmankin :D

Kiitos Annikalle kivasta ohjeesta ja Tinttamarellille nopeasta palvelusta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun testasit ohjettani, eikä sieltä suurempia mokia löytynyt. Hieno pipohan tuosta tuli. Olen edelleen yllättynyt noista kavennuksista, että ne asettuvat noin nätisti, minä kun paukutin niitä kavennuksia ilman sen kummempaa miettimistä. Aloittelijan tuuria:)

Jonna kirjoitti...

Nätti hattu!

Suvi kirjoitti...

Kaunis pipo!