1.3.2009

Näpertelyä

Viime aikaiset neulomiset ovat olleet enempi tai vähempi näpertelyä, mutta onneksi tuottoisaa sellaista. Kolme projektia on nimittäin valmistunut.

Ensin neuloin täyden tusinan sormia. Näihin tuli kaksi niistä:

7Vlapaset_valmiit
Miehen peruslapaset
Lanka: Novita 7 Veljestä (n. 80 g)
Puikot: 4,0 mm

Nämä peruslapaset olivat pitkään, liki 5 vuotta, peukaloita vaille valmiit. Joskus yllätän itsenikin omalla saamattomuudellani! Mutta nyt pääsevät vielä lämmittämään miehen käsiä kevättalven ajan.

Loput kymmenen sormea neuloin näihin:

Knottyt_valmiit
Malli: Knotty Gloves
Lanka: Sandnes Lanett (n. 65 g)
Puikot: 2,5 mm

Palmikkokuvio on ihan nätti, mutta jotenkin Knottyt ovat kumman malliset ainakin omaan käteeni. Varsi on melko pitkä ja kuvio peittyy helposti hihan alle. Lisäksi ranneosan yläpuolelle jää löysää.

Knottyt_kadessa

Jos joskus vielä neulon tämän mallin, niin aloitan peukalon huomattavasti aikaisemmin ja joko kavennan silmukoita pois joustinneuleosuuden jälkeen ja/tai otan pienemmän puikkokoon käyttöön siinä vaiheessa. Nyt nämä menevät aarrearkkuun odottamaan jotakuta isokätisempää käyttäjää (kenties päätyvät Joulupukin konttiin?). Vaikka ihan hetkeen en kyllä aio uusia Knottyja tehdä, tai muutakaan mikä sisältää sormien neulomista ;-)

Lopuksi vielä kiinnitin napit vauvan takkiin:

FebruaryBabySweater_valmis
Malli: Practically Seamless Baby Sweater on Two Needles (Elizabeth Zimmermann: Knitter's Almanac)
Lanka: Artyarns Supermerino (n. 140 g)
Puikot: 4,0 mm

Takki on siis neulojan almakan helmikuun neuleita ja olen siihen varsin tyytyväinen. Lanka on pehmoista ja sitä oli mukava neuloa. Päädyin tähän nappivaihtoehtoon edellisen postauksen kommentoijien enemmistön saattelemana. Nämä napit kyllä väritykseltään sopivat takkiin erinomaisesti. Kooltaan jakku lienee suunnilleen 6-9 kk:n ikäiselle vauvalle sopiva - liki nelikuiselle vauvallemme se on vielä väljä, vaikka päällä pysyykin kun hihoja kääntää.

Neuloin takin muuten ihan ohjeen mukaan, mutta tein hihat pyöröneuleena, jolloin takista tuli täysin saumaton. Takki siis neulottiin ylhäältä alas päin: ensin luotiin kaula-aukon silmukat ja neulottiin kaarroke, sitten jatkettiin osalla silmukoista + kainalon kohdalle luoduilla uusilla silmukoilla hihat, minkä jälkeen poimittiin jäljelle jääneet silmukat ja neulottiin vartalo-osa. Lankojen päättelyiden jälkeen takki olikin sileyttämistä ja nappien ompelua vaille valmis. En ihmettele tämänkään Elizabeth Zimmermannin neulemallin suosiota.

Maaliskuussa Knitter's Almanac ehdottaa kirjoneulepaidan neulomista otsikolla "Difficult Sweater (Not Really)". Aion toteuttaa sen lapsen kokoisena.

______

Ufoprojektini kannalta sormien neulomien oli varsin kannattavaa - kaksi "punaista neuletta" valmistui! Pian (tarkemmin sanoen kahden parivuotiaan kokoa olevan hihan neulomisen jälkeen) saan heittää hyvästit ufoseurannalleni:

Ufotilanne 1.3.2009

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut peukkujen neulomisesta. Tuo on kyllä vähintään pullakahvien arvoinen saavutus! Nuo knottyt on kyllä kivan näköiset sormikkaat, voisi hyvinkin tehdä omiin räpylöihin.

Tanja kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera :-) Minä en muuten lainkaan tykkää lapasten tai sormikkaiden neulomisesta, kun niissä on enemmän näpertämistä kuin esimerkiksi sukissa.

Vauvan nuttu on aivan ihanan väristä lankaa. Minustakin nappivalintasi osui - sanoisinko vaikka - nappiin.

Jonna kirjoitti...

Ihanat sormikkaat!...mulla on muuten aika iso käsi :D

Anonyymi kirjoitti...

Oletpa ollut saattava neuloja, ihania ovat todella.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania neuleita! Varsinkin nuo Knotty-käsineet ihastuttavat. Itse en ole saanut edes aloitettua niitä, kun sormiosion neulominen kauhistuttaa jo ajatuksena :D

Prinsessa Pieni kirjoitti...

Nätit sormikkaat! Tuollaiset voisikin tehdä, tosin tuo kuvio pitäisi siirtää hiukan ylemmäs, kurjaa kun jää hihan alle.

Laura kirjoitti...

Ihana neuletakki!!! Olet kyllä todella aikaansaava. Piti käydä kurkkaamassa toistakin blogiasi, hienon koneen olet saanut:)

terkuin Laura

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Itselläni on yksi knotty tehtynä kämmekkäänä. Ja sama juttu: kuvio on ikäänkuin liian alhaalla. Sopisi paremmin tuohon ranteen kapeimpaan kohtaan, mutta nyt jää "väärään paikkaan". Toinen ei taida valmistuakaan. Menee ehkä purkuun...

Anni kirjoitti...

Heippa! Palkintopaketin pitäisi olla kohtapuoliin perillä. Pahoittelen kovasti myöhästystä!
Paketin mieluisuutta saa sitten mieluusti kommentoida. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vierailusta! :)
Hienot sormikkaat olet tehnyt, minulla ei taitaisi riittää kärsivällisyys noin monen sormen tekemiseen...

-maria- kirjoitti...

Annika: Pullakahvit on nautittu :)

Tanja: Sukat ovatkin paljon mukavampia, ovat kerralla valmiit!

Kanerva: :D

Pitsisukka: Kiitos!

Tess: Palmikot niissä se paras kohta onkin, sen jälkeen on vähän tylsää :)

Prinsessa Pieni: Niin, eipä se kuvio siellä piilossa oikein ilostuta ketään...

Laura: Eiks joo :) Nyt vain pitäisi taikoa aikaa käyttää sitä paljon!

Tiiina: Jos toiset vielä teen, niin täytyy jotenkin nostaa kuviokohtaa ja muutenkin vähän muokata mallia. Sinänsähän ovat kyllä ihan nätit.

Aurora: Kiitos, saapui perille ja oli vallan mieluinen! Laitan vielä kuvien kera juttua, kunhan ehdin!

Sohvi: Kyllä minäkin sain hetken kerätä voimia, ennen kuin sormet sain tehtyä :)