28.1.2008

Tervetuloa! / Welcome!


Omakuva


Minä v. 1978. Ylläni on isoäitini virkkaama poncho.
The photo was taken in 1978 and I'm wearing
a poncho crocheted by my grandma.

"Ja mulla ei oo neuleblogia." Näihin sanoihin olen esittelyni neuletapaamisissa aina näihin päiviin saakka päättänyt, mutta jatkossa asia on toisin - nyt minullakin on oma blogi, Lankatarinoita.

Oma neulontahistoriani alkaa alle kouluikäisestä, jolloin isoäitini opetti neulonnan perusteet minulle. Monen monta vuotta käsityöharrastukseni pysyi yllä lähinnä koulukäsitöiden voimin, tosin lukioikäisenä ihan vapaaehtoisesti neuloin muutaman parin sukkia ja pari paitaa (toisen silloiselle poikaystävälleni - ja kyllä, uskon villapaitakiroukseen ;) ). Sitten koitti kevättalvi 2003, jolloin odotin esikoistamme ja jäin opintovapaalle useamman vuoden roikkunutta pro gradu -työtäni kirjoittamaan. Neuleinnostus iski voimalla, löysin Marjutin neulesivut ja Päivin perustaman neulonta-listan ja sitä kautta myös muita harrastajia. Alkuvuodesta 2004 aloitimme myös Helsingin neuletapaamiset.

Neuleblogeja on syntynyt valtavasti, ja jo pari vuotta minullakin on kytenyt ajatus omasta neuleblogista. Toisten blogeja olen ilolla lukenut, mutta esimerkiksi kommentointi on jäänyt aika vähälle, kun en ole voinut kutsua kirjoittajaa vastavierailulle omaan blogiini. Olen muutenkin tuntenut itseni vapaamatkustajaksi - saan paljon, mutten anna mitään. Silti ratkaisevan askeleen ottaminen on vaatinut kypsyttelyä, mutta nyt on koittanut Suuri Hetki.

Toivottavasti pystyn lankatarinoita kertoessani antamaan lukijoilleni samantapaisia hyviä hetkiä kuin mitä itse olen saanut neuleblogistaniassa seikkaillessani. Siis: tervetuloa!

PS. Kyllä se gradukin tuli valmiiksi ennen vauvan syntymää :)


I'm a thirtysomething knitter from Helsinki, Finland. My grandma was a keen knitter and I spent my days with her as our parents were working. She taught me the basic skills of the craft as I was 5 years old or so. Ever since I have knitted on and off - the latest boom started early in the year 2003 when I was pregnant with our first kid and was supposed to write my master's thesis. Knitting for the baby seemed to be a much more pleasant way to spend the days! Well, the story has a happy end, as in the fall I was both a mother and a M.A. And, an enthusiastic knitter as well!

I hope you enjoy reading Lankatarinoita - Yarn Stories. Welcome!

7 kommenttia:

Kristel kirjoitti...

Tervetuloa blogistaniaan. ;) Hauskaa kun sinäkin liityit seuraan pitkän jahkailun jälkeen. :D

uhoava gnu kirjoitti...

Kiva uusi blogituttavuus - tervetuloa bloggaamaan :) Tosi suloinen profiilikuva!

(Löysin tänne hamstereiden kautta.)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva saada uusi blogituttavuus-tervetuola bloggaamaa.
Löysin tänne blogilistan uusia blogeja kautta:9

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei ja Tervetuloa jengiin! Olipas tämä kiva yllätys. Ihan oot samannäköinen kuin pienenä;)
Kesti kyllä jonkin aikaa ennenkuin Muimin osasin yhdistää sinuun. Sä näitä arvotuksia mun kohdalla saat aikaa *virn*.
Ja jotain aavistelin olevan tekeillä kun olet ollut netissä tavanomaista enemmän, ja blogihan sulta tulla tupsahti. Kiva.

Anonyymi kirjoitti...

Hehei, kivaa! Oli tätä jo odotettukin! :)

-maria- kirjoitti...

Kiitos, Kristel, Uhoava Gnu, Sinikka, Kristiina S ja Marjut käynnistä, ja tervetuloa toistekin!

Kristiina: olen sitten säilynyt nuorekkaana, ja täytyyhän elämässä tiettyä arvoituksellisuutta olla! :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice to see a new blog again. I mean this is a new blog for me. I must go and read.