13.3.2010

Ohivuotoa

Monen muun lailla minäkin osallistun sytomyssykeräykseen (jos et vielä tiedä, mistä on kyse, niin keräyksen käyntiin polkaisseiden Matleenan ja Seijasiskon blogeista löytyy lisää tietoa - itse osallistun asuinalueeni mukaisesti HUS:n keräykseen, jota emännöivät Sanna, Kristiina ja LeenaH). Kysehän on kivoista, kutittamattomista päähineistä, jotka suojaavat, mutta eivät turhia hiosta kesähelteelläkään. Juuri sellaisia tarvitsevat pienet tytötkin, totesi perheen nelivuotias. Siispä sytomyssyjen ohessa syntyi kesäpipot kummallekin tyttärelle:

kesamyssyt
Tyttöjen kesäpipot
Lanka: Schachenmayr Catania (100 % puuvillaa), oranssia 35 g, vihreää 40 g
Koot: oranssi puolitoistavuotiaalle (päänympärys n. 48 cm), vihreä nelivuotiaalle (päänympärys n. 51 cm)
Koukku: 4,0 mm

Tällä samalla, helpolla mallilla olen nyt mieltynyt myssyjä keräykseenkin tekemään. Aloitan päälaelta virkkaamalla renkaaseen kahdeksan pylvästä. Lisään jokaisella kerroksella tasaisin välein kahdeksan pylvästä, kunnes pipon päänympärys on sopiva. Sen jälkeen virkkaan pylväitä haluttuun korkeuteen saakka. Lopuksi teen yhden kerroksen kiinteitä silmukoita (tukevoittaa reunaa sopivasti) ja viimeistelen reunan kerroksella rapuvirkkausta.

Yksinkertaisia, kuten tekijänsäkin. Mielestäni silti ihan toimivia. Näitä piposia nyt siis virkkailen neulomisten ohessa kunnes kyllästys iskee - sitten etsin jonkun toisen mallin
:)

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Jahas, mä kokeilen seuraavaan tuota 8 silmukkaa. Mä en tajua kun mulla tulee koko ajan sellaisia pillerirasia-mallisia.
Kivat pipot likoille, hyvä se on valmistautua jo kesäänkin;)

MariL kirjoitti...

Nättejä myssyjä! :) Meilläkin pidetään tuollaisia kesäisin.

Susu kirjoitti...

Kivoi myssyi! Yksinkertainen on yleensä toimivin ja kaunis. Kiva kun kirjoitit ohjeen - taidan kokeilla noinpäin seuraavan myssyni.

Tintti kirjoitti...

Kivat myssyt ja helppo malli :-)
Mullakin on sytomyssyt vielä suunnittelun asteella, mutta tulee kyllä.
(Etkä sä mikään yksinkertainen ole)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, näitä on mukava virkata erilaisilla malleilla, ei tule kyllästymistä kun on mistä valita (ohjeita). T. Lea P

Kissaemo kirjoitti...

Tosi kiva malli, nätti ja yksinkertainen! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Yksinkertaiset asiat ovat hyviä ja terapeuttisia :-)

Näppi kirjoitti...

Kauniit myssyt oot teheny tytöille. Mulla ei oo tuo virkkaus hallinnassa ollenkaan, harmi vaan.

Pitsisukka kirjoitti...

Somat myssyt!