29.10.2008

003 ja lupa aloittaa uutta

Kiitos kommenteistanne edelliseen kirjoitukseeni! Idea on tosiaankin hyödynnettävissä (tarkat säännöthän jokainen voi muokata itselleen sopiviksi), olisi itse asiassa ihan kivakin jos joku ilmoittautuisi "ufonvartijaksi" kanssani. Erityisesti tuo omiin sääntöihini kirjaamani langanostorajoitus, kunnes viimeinenkin punainen pallo on seurantamittaristani kadonnut, voi jossain vaiheessa tuntua työläältä kohdalta ja vertaistuki voi tulla tarpeeseen...

Ufontaltutusprojektini kuitenkin tuottaa jo nyt kivasti tulosta - villapöpien lisäksi myös lasten sormikkaat voi pyyhkiä keskeneräisten töiden listalta pois:

Sormikkaat_T
Sinikirjavat perussormikkaat pojalle
Koko: 5 v.
Lanka: Novita 7 veljestä, n. 40 g
Puikot: 4,0 mm

Sormikkaat_A
Punaiset perussormikkaat tytölle
Koko: 3 v.
Lanka: Novita Wool, n. 30 g
Puikot: 3,5 mm

Pojan sormikkaat onnistuivat hyvin - ovat napakat ja istuvat käteen mainiosti. 7 V tuntui jopa miellyttävältä neuloa, itse langan olen saanut jämälankalahjoituksena ystävältäni. Pieni nöttönen sitä vieläkin jäi, ehkäpä se päätyy Vaaka-peittoon? Tytön sormikkaat sen sijaan... No joo. Etusormet ovat liiat pitkät (neulojan oma moka). Lanka on löperöä (olisi pitänyt neuloa pienemmillä puikoilla - mallitilkussa tosin nuo 3,5 mm puikot olivat kyllä ihan hyvät) ja vastaan tuli toistuvasti nukkaisia kohtia. Kastellessa neule venähti uskomattomasti, ja vaikka kuinka yritin asetella sormikkaita muotoonsa kuivumaan niin käsineet jäivät vähän väljiksi. Kyllä nämä silti sen verran lämmittävät, että menevät pihakäyttöön, mutta suuriin koristeluihin en nyt viitsi uhrata aikaa ja vaivaa, kun uudet sormikkaat napakammasta langasta ovat jo suunnitteilla.

Yhteensä siis kolme ufoa on valmistunut, joten sääntöjeni mukaan olen ansainnut itselleni oikeuden halutessani aloittaa jotain uutta :D

Ufotilanne 29.10.2008

Vielä en uusiin haasteisiin ole kuitenkaan tarttunut, vaan tyydyn hetken aikaa ihailemaan näitä postitse saapuneita lankoja (jotka siis oli tilattu jo ennen projektini alkua):

Lankoja_Mariannelta
Muutama kerä sukkalankaa Baijerista
Trekking 6-fach 1*150 g
Schoppel Wolle 2*100 g

Nämä langat tulivat enempi tai vähempi muun tilauksen (josta joskus myöhemmin) oheen: paksumpaa sukkalankaa olen kaivannut ja kuusisäikeinen Trekking onkin ihanan värikylläistä, paljon kauniimpaa kuin putiikin kuvassa (melkein harmittaa, etten tilannut kuin vain tätä yhtä väriä), Schoppel Wolleissa taas on kiva kisun kuva vyötteessä. Kyllä, olen joskus kuullut vakuuttavampiakin perusteluita langan ostamiselle - pahat kielet väittävätkin, että minulle voi myydä mitä vain jos etiketissä on kissa tai norsu. En myönnä enkä kiellä ;-)


Lankoja_Tapiolta
Lankoja Pohjanmaalta
Drops Fabel 20*50 g
Gjestal Janne 4*50 g
Viking Frøya 1*50 g

Tapiolta taas innostuin lankaa tilaamaan vielä viime viikolla voimassa olleen Fabel-tarjouksen takia (näistä siis tulossa jossain vaiheessa se villatakki). Fabelia taitaa jäädä kyllä ylikin, koska luultavasti en tee ohjeen mukaista huppua vaan jonkin sortin kauluksen. Saanpa sitten ylijäämäkeristä yhteensopivat asusteet neulottua myös! Jannet ovat sukkia ja lapasia/sormikkaita varten, ja Frøya kaveriksi kotona olevalle yksinäiselle kerälle (pojan pitkävartisiin sukkiin).

Molemmista kaupoista tilasin nyt ensimmäistä kertaa (Tapiolla kylläkin olen kerran paikan päällä käynyt), ja kaikki sujui vallan mainiosti. Mikä mukavinta, kumpaankin paikkaan saattoi maksaa ennakkolaskulla, joten sekään ikävä velvollisuus ei enää Visa-laskussa kummittele!

7 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Jee!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän sitä saisi itsensä motivoitua tekemään tuolle meidän naperolle sormikkaat. Uusilla sormikaspuikoilla?

Kivoja lankoja sulla. Ei minusta ole ollenkaan huono peruste ostaa lankaa kissan kuvan takia. Vaikken itse ole koskaan ostanut lankaa netistä niin pakko tunnustaa, että kerran oli aika lähellä. Ihan vain sen takia, että ne kissavyötteet oli niin ihania...

Anonyymi kirjoitti...

Apinoi ihan rauhassa ;)
Kyselin muuten piponkäyttäjän vanhemmilta onko poika pitänyt pipoa. Kyllä on, ihan joka päivä.
Jokainen timanttihely on kuulemma vielä pipossa eli varmaankin kestää :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti etenee projektisi! Ymmärtänet varmaan, etten ihan kiljuen osallistu langanostolakkosi kannatusjoukkoihin:-) Tuo Trekking on ihanan väristä! Löytyispä jostain norsuetikettilankaa...Kitten Mohair kun on niiiin tuttu ja tavallinen (ja hyvä)

Tiinanen kirjoitti...

Heippa!
Oon vähän aikaa seuraillut blogiasi. Ja nyt täytyy kysyä, että oisko sulla joku hyvä sormikkaiden ohje? Vai teetkö ihan selkäytimestä noi?

-maria- kirjoitti...

Kanerva: Niinpä :D Kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Annika: Uudet (bambuiset/puiset) sormikaspuikot on loistava idea :)

Arja: Kiitos luvasta! Siskoni saattaisi ilahtua merirosvopiposta, jos vaikka syntymäpäiväksi...

Susu: Älä huoli, ei tämä langanostolakko ikuisuuksia kestä :) Ja todennäköisesti kasvatan tässä vain nälkää ja otan vahingon takaisin korkojen kera aikanaan :)

Tiinanen: Laitoin blogiisi enemmänkin vinkkejä, mutta taustatukena sormikkaiden teossa minulla on usein ollut Ann Buddin "Knitter's Handy Book of Knitting Patterns". Nyt, kun olen useampia sormikkaita tehnyt, alkaa tulla helposti jo omastakin päästä sormikkaita.

Tiinanen kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Itselläni kun on tasan yhdet sormikkaat ja ne käytössä joka päivä, niin tosi usein meinaan unohtaa ne jonnekin kaupan kassalle tai kirjaston hyllylle. Täytyykin alkaa tekemään uusia. :)