18.3.2009

Ufo teki mahalaskun

Ufoprojektini sai hieman nolon lopun: lähetin viimeisen keskeneräinen työni, kaksivuotiaan pitsineuletakin, sammakkolammelle. Siis purkuun. Tämä olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten, sen verran vastenmielistä tahkoamista homma oli alusta alkaen, mutta sisu ei antanut myöten. Lopullisen purkutuomion neuleelle antoi lanka:

Lanka_Karusellsaikeet
Marks&Kattensin Karusellia 4-säikeisenä (solmusta vasemmalle) ja 3-säikeisenä (solmusta oikealle)

Yhdessä lankakerässä oli siis solmu. Eihän siinä mitään, kyllähän solmuja aina silloin tällöin vastaan tulee. Mutta tässäpä oli käynyt niin, että solmusta vasemmalle lanka on 4-säikeistä (kuten kuuluukin olla), solmusta oikealle se on 3-säikeistä (virheellistä). Eli 2/3 kerästä oli selkeästi ohuempaa, ja varsinkin neuloessa jälki oli vallan erilaista. Solmu tuli vastaan jo viime viikolla mutta kuvittelin, että lanka (4-säikeinen osuus) siitä huolimatta riittää. Sittemmin huomasin, että eipä se riitäkään, eli joko menisin ostamaan lisää lankaa tai jättäisin homman sikseen. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon. Jos kyse olisi yhtään tuoreemmasta ostoksesta niin jaksaisin tehdä asiasta reklamaation, mutta lanka on ostettu useampi vuosi sitten joten tyydyn varoittamaan pahaa-aavistamattomia neulojia näin netitse, että tällaistakin voi näköjään olla. Syksyllähän ihmettelin saman värierän värieroa.

Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että jos joku neule tökkii näin pahasti, on turha yrittää tahkota loppuun saakka! Ufoja täällä ei enää lentele, ja aion viimeisen ufon mahalaskusta huolimatta onnitella itseäni ja juoda kupposen kuumaa teetä. Jatkossa tavoitteenani on pitää keskeneräisten neuleitten määrä noin kolmessa, ja määrää seuraan sivupalkin listan avulla.

______

Mutta kun ne vanhat ufot siis on saatu pois nurkista, niin heti otan uusia ikuisuusprojekteja työn alle, enkä näitä aio edes seurannassani varsinaisesti pitää. Ensimmäisen alku on tässä:

TilkkupeittoA_alku

Tarkoituksenani on virkata kaikille kolmelle lapselleni omat puuvillaiset torkkupeitot. Tästä tullee keskimmäisen lapsen peitto. Tähän mennessä olen peittoon käyttänyt Sandnesin Mandarin Petit'tä, Schachenmayr Nomottan Bambino Bomullia ja Esiton Virkkuulankaa, matkan varrella joukkoon saattaa liittyä joku muukin lanka. Varovaisen arvion mukaan tilkkusia tarvitaan liki 350 jotta peitosta tulee haluamani kokoinen, ja aikaa kuluu varmasti ainakin vuoden verran per peitto. Ehkä sitten kolmen vuoden päästä esittelyssä on kolme valmista peittoa? :D Se hyvä puoli tässä on, että tilkkujen virkkaaminen on tosi koukuttavaa puuhaa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih, kun mä olin täällä lukemassa niin sä olit ollut mun blogissa:)

Rinri kirjoitti...

Ihania tilkkusia olet virkannut. Tsemiä jatkoon, aikasta monta saat tikuttaa. Minulla jäisi tekemättä. :o)

Mammutti kirjoitti...

Varmasti harmittaa langan takia, mutta kun laittaa heti uutta puikoille, niin harmitus unohtuu nopeammin... Tää on tätä mun ajattelutapaa!
Ihana palaprojekti tulossa onnea ja tsemppiä matkaan.
Hyvää kevään odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

No toisaalta on hyvä, että pääsit viimoisestakin ufosta eroon:) Mutta oikeesti mulla olisi kyllä noussut verenpaine melkoisesti, jos omassa lankakerässä olisi tuollainen virhe tullut vastaan. Harmi. Olen itsekin miettinyt, että voiko reklamoida, jos langan ostosta on kulunut runsaasti aikaa, mutta on kuitenkin selvä virhe.

Anonyymi kirjoitti...

Sama kait miten niistä Ufoista pääsee eroon:-) Ja jos joku tuo on kertakaikkisen kökköä niin miksi sellaisella kiusata niin mukavaa ihmistä kuin itseään?

Tuo peittoprojekti kuulostaa aika hurjalta - luulen että multa jäis kyllä tekemättä!

Villasukka kirjoitti...

Voi, kevät on niin pitkällä, että ylppärit loppuvat kohta ;) Siis ensi maanantaina on lyhyiden kielten vuoro - pääsen minäkin tarkistuspuuhiin.

Villasukka kirjoitti...

Joo, kissat järjestävät kyllä ohjelmaa telkkarin edestä, harmi vaan, että kellonajat voivat olla mitä sattuu... Viime yö oli aika vilkas ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nättejä tilkkuja!

Minullakin on yksi ikuisuus projekti virkattavien tilkkujen muodossa. Lankana tennesee ja mallina jotain isoäidin neliöiden tyylistä.

Markka kirjoitti...

Täytyy sanoa että reipas oot!
Tilkkupeitot on aivan mielettömän ihania, mun kärsivällisyys ei vaan riitä päättelyyn ja yhteen ompeluun.