13.3.2008

Pääsiäistä odotellessa / Waiting for Easter

paasiaiskukot1
Kukot / Cocks
Ohje / Pattern: Novita 2/2003
Lanka / Yarn: Sandnes Mandarin Petit
Koukku / Hook: 3,0 mm

Kristiinan pääsiäiskukot valloittivat minut täysin, joten tartuin pitkästä aikaa virkkuukoukkuun. Vaikka omia taitojani vähän epäilinkin, niin näistä tuli kivoja. Sisään mahtuu kananmuna (kuvausta varten täytin kukot paperimassamunilla), joten kukot voi kattaa vaikka aamiaispöytään.

Yhden kukon tekemiseen menee vain pari tuntia aikaa, joten näitä valmistunee vielä useampiakin ennen pääsiäistä. Mukavia viemisiä, ja matkaavat pidemmällekin helposti postin mukana!

Yksi asia minua kyllä mietityttää - kuinka kukot pääsiäisen kunniaksi rupeavat munimaan... ehkä se on näitä pääsiäisen mysteereitä?


The Easter cocks Kristiina made were so cool that I bit on the bullet and grasped for the crochet hook. Crocheting is something I do only occassionally but I think these cocks turned out ok. An egg fits into them, so the cocks can be warming the breakfast eggs.

It takes around two hours to crochet one cock, so I guess I will be making quite a few before Easter. They make lovely presents, too.

One thing is really puzzling me - how come the cocks lay eggs at Easter? I thought it's the hens job!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kukoista tulikin iloa monelle virkkaajalle ja ilmeisesti usea saa sellaisen pääsiäispostissa tai tuliaisena. Tämähän on kiva kun ei ole kertakäyttöinen ja voi muulloinkin kuin vain pääsiäisenä piristää juuri aamiaispöytää.
Joulunajaksihan voisi tehdä joulunvärisiä aamiasikukkoja.

-maria- kirjoitti...

Kristiina: Enpä ihmettele, että muutkin ovat näihin ihastuneet! Hassua on, että minulla oli tuo lehti ja olin sen monen monituista kertaa selannut, mutta vasta sinun kukkojesi jälkeen tajusin, että siinä on tuollainenkin ohje. Se oli jotenkin niin syrjässä siinä lehdessä. Onneksi blogissasi oli parempi kuva kukoista!

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kukkoja. Piti ihan käydä katsomassa novitan sivuilta josko siellä olisi tuo ohje ollut, mutta 2003 vuoden lehdistä oli vain syksyn numero. No eipä mulla taida olla oikein sopiva lankojakaan...