1.3.2008

Hamsterikuukauden tilinpäätös / Closing of Lankahamsterit

Hamsterikuukausi on nyt onnellisesti takana. Lankaa kulutin yhteensä 646 grammaa ja duffelin viimeistelystä sain ikuisuusprojektibonusta 50 grammaa (kokonaistulos siis 696 grammaa). Varsinaista tavoitetta minulla ei ollut, mutta etukäteen ajattelin, että puolen kilon ylittyminen olisi jo ihan hyvä suoritus. Kahdesta tähän kampanjaan varaamastani ikuisuusprojektista sain siis toisen valmiiksi, toinen eteni vain pikkuriikkisen. Ehkäpä valmista kuitenkin tulee kevään aikana? Oli myös helppo olla ostamatta lisää lankaa - en lankakaupoissa kovasti kierrellyt, enkä mihinkään ohittamattomaan ostomahdollisuuteen törmännyt.

It's March and the Lankahamsterit (Yarn hamsters) campaign is over. My final result is 646 grams of consumed yarn in February + a 50 gram bonus for finishing the forever-UFO-duffel-coat. It was also surprisingly easy not to buy new yarn.

Osallistuin Lankahamstereihin nyt toista kertaa. Vaikka kyseessä onkin leikkimielinen kilpailu, niin molemmilla kerroilla olen kisannut lähinnä itseni kanssa ja käyttänyt hamsterikuukauden omien neulonta- ja lankatottumusteni tutkailuun esim. lankavarastoani järjestelemällä. Tällä kerralla tein mm. seuraavia havaintoja:

I participated in Lankahamsterit for the second time. I'm not competing for the winning prizes but I like to use the month pondering what kind of a knitter I am. I organized my stash during the month and found out e.g.:


- Minulla on paljon lankaa. Kilomääriä en ainakaan toistaiseksi ole laskenut, mutta kyllä sitä liikaakin on. Vaikka en varastojani täydentäisi pariin vuoteen, minulla luultavasti riittäisi neulottavaa.

- I have plenty of yarn. Almost too much, I would say.

varastolankoja
Näytteitä varastostani
A sample from my stash

- Suurin osa lankavarastoni langoista on kivaa lankaa, eli hyvälaatuisia peruslankoja. Vain muutaman langan kohdalla ihmettelin, että miksi minulla tätä on ja mitäköhän tästä muka tekisi. Minulla on lähinnä luonnonkuituisia lankoja (tai valtaosaltaan luonnonkuituisia sekoitelankoja, kuten nylonilla vahvistettuja sukkalankoja). Villa(sekoite)lankoja on selvästi eniten, mutta myös alpakkaa ja puuvillaa löytyi ihan mainittavia määriä.

- Only a small minority of my yarns are "stupid yarns" - yarns that I don't find any obvious use for. The majority of them are pretty basic yarns of good quality.

pariufoa
Pari keskeneräistä: huovutusta odottavat tossut ja tylsäksi muuttunut kaulaliina
Two UFOs: slippers waiting to be felted and a k2p2 scarf

- Löysin varastoistani melkoisen määrän keskeneräisiä töitä. Lapaset, jotka ovat odottaneet peukaloita kolmisen vuotta. Pipon, joka on päättelyä vaille valmis. Puoliksi tehtyjä kaulaliinoja, ja paljon muita. Yksi tapaus kuitenkin loisti poissaolollaan - parittomat sukat. Toisen sukan syndrooma on neulojapiireissä kuulemma yleinen, mutta minä en toistaiseksi ole siitä kärsinyt. Osan keskeneräisistä lajittelin purettavien pinoon, loput yritän tehdä valmiiksi. Vähään aikaan ei olisi välttämätöntä aloittaa uusia neuleita ;-)

- I found pretty many UFOs. Mittens without thumbs. A beanie that only needs finishing. Half-way scarves, and many others. But one thing seems to be clear: I do not suffer from Second Sock Syndrome! Some of the UFOs are on the way to the frog pond, and some are in the to-be-finished pile.

Jatkossa aion keskittyä siihen, että en jätä töitä pitkiksi ajoiksi lojumaan, sillä silloin ikuisuusprojektiksi muuttumisen vaara on suuri. Pyrin myös hoitamaan viimeistelyt heti varsinaisen neulomisosuuden jälkeen, muuten neulaan tarttumisen kynnys kasvaa liian suureksi. Olisi ehkä hyvä, että minulla ei olisi kerralla tekeillä kuin pari-kolme työtä, niin kaikille riittäisi tarpeeksi huomiota.

Lankojen ostolakkoa en aio jatkaa, mutta en myöskään ryntää välittömästi lankakauppaan. Yritän ostaa pääasiassa "täydennyslankoja" eli omasta varastosta löytyvien lankojen kavereiksi samaan neuleeseen tulevia lankoja. Liian kurinalaiseksi en toki aio ryhtyä, sillä neulomisen ja lankojen on kuitenkin tarkoitus olla mukava ja rentouttava harrastus :)

In the future I think I'll concentrate on finishing the projects that I start. I guess it's a good idea not to have more than a couple of projects in progress at the same time. I will use my discretion when in a yarn shop.

tychusA4
Ohje / Pattern: Tychus
Lanka / Yarn: Schachenmayr Nomotta Bambino Ull kaksinkertaisena / held doubled (yht. 54 g / altogether 54 grams)
Puikot / Needles: 4,5 mm


Sanojeni tueksi kuva tyttären Tychuksesta, jonka neuloin eilen valmiiksi ja viimeistelin saman tien. Tähän jäi havaittavammat reiät kuin pojan Tychukseen - eivät ne niin suuria ole, että haittaisivat käyttöä, mutta jatkossa kyllä aion sitoa lyhennettyjen kerrosten kääntymiskohdat.

To show that I'm a woman of my words here is a picture of the already finished Tychus for my daughter.

3 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Olipa kiva löytää blogiisi! Duffelista tuli hieno! Kannatti ehdottamasti tehdä valmiiksi, ja hyvä että sopivan kokoinen käyttäjäkin löytyi omasta takaa. :-)

-maria- kirjoitti...

Terhi: mukava, kun pistäydyit! Duffeli on tosi kiva, isovelikin itse asiassa kuulemma haluaisi sellaisen... Että jos ensi syksyksi sitten tosiaan saisi esikoinenkin sitten viimein omansa, paria kokoa suurempana vain.

Minulla kaikki tuntuu vaativan kypsyttelyä, niin blogin perustaminen kuin neuleiden valmistuminenkin :)

iso gnu kirjoitti...

Itsellänikin lankoja sen verran, etten ole uskaltautunut punnitsemaan. Tekee ihan hyvää välillä olla ostamatta ja käyttää pois jo olemassa olevia lankoja. Ufoja en nyt tehnyt.
Duffelisi oli tosi hyvännäköinen!
Itsensä kanssa kisailu on parasta, ettei rakkaasta harrastuksesta tule "pakkopullaa".
Kivatuo tilinpäätös kuukaudesta!