23.6.2008

Kaaokseen valmistautumista

Jamalankoja

Jämälankoja on kertynyt nurkkiin aivan riittävästi, varsinkin villasekoitteita. Osasta olen tikutellut sukkia, pipoja ja lapasia SPR:n keräykseen, mutta jotain muutakin tekisi mieli niistä tehdä. Jämä-Ullan Kaaospeitto innosti minut aloittamaan Vaaka-peiton neulomisen. Siihen saan varmasti jämävarastoni seiskaveikat ja muut saman paksuiset langat upotettua. Aikaisemmin olen neulonut tilkkupeittoja varten vain yksittäisiä tilkkuja, nyt tavoitteena on siis kokonainen peitto. Aikarajaa en itselleni kuitenkaan aseta :)

Kävin tätä projektia varten ostamassa itselleni yhden ylimääräisen 3,5 mm:n pyöröpuikon. Käytän tuota kokoa sen verran paljon, että en halunnut varata yhtään jo omistamaani pyöröä tähän mahdollisesti pitkäksikin venyvään hankkeeseen. En jaksanut lähteä keskustaan Addien hakuun, vaan päätin tyytyä kävelymatkan etäisyydellä sijaitsevan marketin tarjontaan. Katsokaa ja ihmetelkää:

Prymin_pyorot

Kyllä, se on Prymin pyöröpuikko, jossa on notkea, sininen kaapeli! Hyllyssä oli sekä näitä että vanhemman erän edustajia (niitä, joissa on jäykkä, kirkas kaapeli), enkä ainakaan minä ollut aikaisemmin tällaisiin törmännyt. Paketista otin suoraan käyttöön, mitään kaapelin suoristuksia kuumassa vedessä ei tarvinnut tehdä. Taikasilmukkakin onnistuisi tällä kaapelilla (toki vähän pidempi pyörö kuin 60 cm:n pituinen olisi silloin parempi)! Jos Prym tämän linjan ottaa, ei minulla ole enää mitään syytä karttaa heidän puikkojaan. Tuo pieni mutka puikko-osuuden päässä on sekin niin loiva, ettei se minua häiritse. Tämä neuloja on vallan ilahtunut!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno uutinen tuo Prymmin piuhauudistus! Oliko parannusta myös sen piuhan ja puikko-osan liitoskohdassa? Se on Prymmissä ollut ennen iso kökkö, jonka yli pitää jokainen silmukka autella yksitellen...

-maria- kirjoitti...

Susu, laitoin uudempaan postaukseen (31.7.2008) vähän juttua ja kuvia tuosta liitoskohdasta!