27.6.2008

Kesä! Loma!

Tänään on kesälomani ensimmäinen päivä - edessä viisi viikkoa ihanaa joutilaisuutta. Siinä missä vanhempani - kiireiset eläkeläiset - aikatauluttavat kesänsä hyvinkin tarkkaan, nautimme me aikatauluttomuudesta. Pieniä reissujakin varmasti teemme, mutta liiaksi emme halua menojamme etukäteen suunnitella. Kotonakin kun on ihan kiva olla, kun siellä kerrankin ehtii tehdä muutakin kuin nukkua ja hoitaa arjen pyöritystä.

Ainakin tänään sää suosi lomalaisia, takapihallamme näytti tältä:

Kesaloma1

Lapset leikkivät sopuisasti keskenään, joten saatoin itse keskittyä Kaaospeittoon. Paloja on nyt koossa viisi. Peiton neulominen on ollut mukavaa - aina, kun yksittäisen ruudun neulominen on alkanut kyllästyttää, kerrokset ovat lyhentyneet jo niin paljon, että ruutu on tullut hujauksessa valmiiksi. Lankaa peitto syö yllättävänkin paljon. Yksi ruutu painaa n. 35 g, joten esim. 4*5 peitto painaisi 700 g. Villapuseron verran siis. Alunperin tavoitteenani oli tehdä 5*7 ruudun peitto, mutta saa nähdä, riittävätkö sopivan paksuiset jämälangat niin suureen peittoon...

Kaaospeitto_1

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuostahan tuleekin kivan näköinen peitto, olenhan kuvan nähnyt Ullassa mutta tässä jotenkin hahmottuu paremmin tuo idea.
Loma on kotonakin kiva, kotoa on sitten helppo piipahtaa jonnekin päiväksi tai pariksi. Ja stadistahan ei tarvitse mennä minnekkään, jokaiselle lomapäivälle löytyy jotain uutta jos haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno peiton alku. Täälläkin odotellaan kuumeisesti miehen loman alkua. Suunnitelmat on aika samanmoiset, eli kotosalla lokoilua ja muutaman päivän autoreissuja.

Soili kirjoitti...

Kiva Kaaospeitostasi tulee.Minäkin otin talteen tuon idean Ullasta.Neulon mielellään noita ruutuja.On tullut neulottua sukat ja useammat rannekkeet tulla tekniikalla.Kyllä tuo peittokin tulee tehtyä.Toivon mielyttävää lomaa sinulle ja aurinkioset ilmat.Minulla on vuodetympäri loma ollut jo monta vuotta,olen eläkelläinen.Mutta kesä on silti aina"lomaa"

tiinaf kirjoitti...

Kaunis peitto sulla siellä työn alla!

Meilläkin lomapäivä ovat mukavimpia kotosalla, kun voidaan touhuta "fiilispohjalta". Lapsetkin tuntuvat oppineen tuon sanakummajaisen. Tehdään, mitä kunakin päivänä kiinnostaa, katsotaan tilanne, miten kukin pesueesta jakselee yms. Välillä tosin on kiva tehdä pikku retki kaupungin ulkopuolelle ja nähä muutakin maailmaa :-)

MysteryKnitter kirjoitti...

Miten ihanat merelliset sävyt! Ai että! Kyllä minun silmääni miellyttää. Vaikka en minä tiedä onko meressä jotain violettiakin...kuka tietää, voi ollakin ainakin tropiikissa. Mutta merelliseltä tuo peitto minusta näyttää - ainakin tuossa kuvassa.