7.1.2009

Lahja lampailta

Joulun aika alkaa olla ohi, joten meillä ei enää tuoksu piparit ja hyasintit vaan tänään postitse saapuneet Knitter's Almanac-projektin tammikuun neuleen langat!

Ahvenanmaanlammas_lankaa
Ahvenanmaanlampaan villasta kehrättyä lankaa Villa Laurilasta

Lanka on ahvenanmaanlampaan villaa, karkeahkoa, rasvaista, tuoksuvaista! Todella sopivaa lankaa ulkokäyttöön tarkoitettuun kalastajaneuleeseen. Vyyhtejä on 10 eli lankaa on yhteensä kilon verran ja toivon vielä tänään ehtiväni keriä vyyhdit (tai ainakin yhden niistä). Puikot jo odottavat, että pääsisivät mallitilkun neulontaan...

______


Aivan toimettomana en sentään ole lankojani odotellut:


Knottyt_kesken

Ufoihini lukeutuvat Knottyt ovat edenneet ihan mukavasti sitten viime kerran (jolloin minulla oli vain yksi sormikas tekeillä), eli olen saanut neulottua toisenkin käsineen sormia vaille valmiiksi. Näissä ei toivottavasti enää kovin kauaa mene.

____


Kuten kuvista näkyy, on Etelä-Suomeenkin tullut kevyt lumipeite, kuin joku olisi ripotellut tomusokeria kaiken päälle. Hiihtämiset ja pulkkailut voi vielä unohtaa, mutta reilut pakkaset ovat kyllä jo luistinkentät jäädyttäneet. Minäkin olen pitkästä aikaa vetäissyt hokkarit jalkaani ja nauttinut talviurheilusta! On taas tullut todistettua villaneuleiden ylivertaisuus pakkasessa, ohuetkin villasukat luistimissa lämmittävät todella mukavasti.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai kun ihanan näköistä villaa. Haluttaisi tunkea nenä noihin ja nuuskutella:) Kyllä se vähäinenkin lumi piristää kummasti. Ei oulussakaan hirveästi ole lunta, mutta heti on paljon valoisampaa ja puhtaamman näköistä.

Mammutti kirjoitti...

Annika näköjään ehti jo nuuskimaan lankojasi...
Mulle tuli heti lukiessa "lampaan haju" nenään, ihana haju.
Ei nämä meidän etelän pakkaset taida kauaa kestää, niinpä meilläkin on luisteltu urakalla (en minä, vaan likat), kaikki pitää ottaa irti näistä päivistä, kun täällä voi talvitouhuja tehdä.
Aurinkoisia pakkaspäiviä Teille!

uhoava gnu kirjoitti...

Ihanaa villaa! Noista tulee tosi hyvä Aran!

Susanna kirjoitti...

voi ihanuuksia. Kauniit hanskatkin tulossa! Mikäs sun tilanne niiden konehankintojen suhteen on? Mä olen aika varaton kai yhä, mutta pikkuisen mieli tekisi, kun puntakin on niin hyvässä jamassa :D

AnniKainen kirjoitti...

On se vaan hyvä että on pakkasta niin saa oikein tarpeeseen vetää villaista ylle ja alle. Ja neulominenkin tuntuu hyvin tärkeältä ja tarpeelliselta :)

Maria kirjoitti...

Tosi kauniit sormikkaat tulossa! Hauska kun jaksat noiden ufojen kanssa puuhailla. Minulla on useimmiten varmaan 15 käsityötä yhtäaikaa tekeillä :)

Meille tuli tänne ihan lounaiseen Etelä-Suomeen tänään jo pulkkailukelit :) Toivottavasti kestävät viikonloppuun asti, jotta päästäisiin niistä kunnolla nauttimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla seurailen almanakka -projektiasi. Minä en ole edes kunnolla ehtinyt paneutua omaan neulekalenteriini.

Knit Picksejä voin kyllä suositella! Minulla meni vähän aikaa totutellessa ohuisiin sukkapuikkoihin, mutta nyt en vaihtaisi niitä pois.

david santos kirjoitti...

Brilliant posting! Your work is Art!
Congrats!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maria,
Sinut on haastettu...

Rouva Nordman kirjoitti...

Vau, mitä villaa!

Tulin mainostamaan blogissani olevaa hyväntekeväisyysneulomishaastetta.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Tanja kirjoitti...

Tuo villa näyttää kyllä aivan ihanalta. Tuoksun voi melkein tuntea...