16.1.2009

Sekalaisia asioita

Raportti reilun viikon ajalta:

Tilkkupeitto_V

I

Minut ja nuorempi tyttäreni yllätettiin iloisesti eilen paikallisessa neuletapaamisessa! Kävimme syksyn ajan tapaamisissa ahkerasti (kun vauva vielä köllötteli kohdussa) ja pienen tauon jälkeen olemme taas alkaneet piipahdella paikalla (vauva vain on siirtynyt kantoliinakyytiin). Eilen meille ojennettiin kuvan ihastuttava tilkkupeitto, jonka neuleiltalaiset olivat yhteisvoimin tehneet! Peitto lämmittää sekä vauvaa että äidin sydäntä kovasti, kiitos teille tilkkuja neuloneille! Hyvin piditte salaisuuden, pääsitte todellakin yllättämään minut. Pakkanen kiristyi tänään sopivasti, ja peitto onkin jo havaittu toimivaksi vaunulenkillä :)

______

II

Lyyti haastoi minut "kuutosmeemiin". Meemin säännöthän ovat:

1. Link to the person who tagged you. / Linkitä henkilö joka haastoi sinut.
2. Post the rules on your blog. / Kirjoita säännöt blogiisi.
3. Write six random things about yourself. / Kirjoita kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäsi.
4. Tag six people at the end of your post and link to them. / Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
5. Let each person know they have been tagged and leave a comment on their blog. / Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogeihinsa.
6. Let the tagger know when your entry is up. / Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen.


Säännöistä aion noudattaa kohtia 1 - 3 ja 6; kohdat 4 - 5 hyppään yli. Jos joku kuitenkin haluaa meemiin osallistua, niin napatkaahan mukaanne! Monessa paikassahan tämä onkin jo kiertänyt.

Tässä sitten tulee:

1. Vuorokausirytmini on aina ollut vähintäänkin joustava. Valvon helposti turhankin myöhään, mutta koska ympäröivä yhteiskunta elää säännöllisessä vuorokausirytmissä (ja lapsetkin heräävät aikaisin), jää unimäärä helposti liian vähäiseksi. Yritän mennä pari kertaa viikossa ajoissa (kymmenen kieppeillä) nukkumaan, jotta univelka ei kasvaisi liian suureksi. Onneksi kestän väsymystä melko hyvin.

2. Olen kokolailla vannoutunut kerrostaloasuja. Minusta on myös mukava asua paikassa, jossa voin ikkunasta katsella ihmisten menoa - jos asuntoilmoituksessa lukee "rauhallinen sijainti hiljaisen, päättyvän tien varrella" en luultavasti mene katsomaan asuntoa.

3. Pidän junalla matkustamisesta, varsinkin jos olen matkalla yksin. Ohi vilahtavia maisemia katsellessa ajatukset pääsevät virtaamaan vapaasti ja monia parhaista oivalluksistani olenkin saanut junamatkalla. Kun gradun teko aikoinaan tökki, suunnittelin leikilläni, että ostan kuukausilipun välille Helsinki-Oulu ja matkustan päivittäin tuon matkan molempiin suuntiin läppäri sylissäni :)

4. Lempijuomani on tee. En kuitenkaan ole teesnobi (vaikka laadukkaita teitäkin arvostan) - musta, maustamaton perustee on yleisin valintani. Kotona juon useimmiten lähikaupasta saatavaa ceylonia. Kahvia en aivan satunnaisia espressokupillisia lukuunottamatta juo lainkaan, sen sijaan saatan miehen pannusta lorauttaa tilkan vaniljajäätelöannokseeni.

5. Varsinkin suomenkielisessä musiikissa lyriikat ovat minulle tärkeitä. Pelle Miljoonan tuotanto on oletettavasti jättänyt minuun lähtemättömät jäljet (hänen romaaneitaan en kuitenkaan ole lukenut kuin pari). Muunkin kielistä musiikkia kuunnellessani pyrin usein ottamaan sanoista kielitaitoni puitteissa selvää.

6. Neulominen on minulle tärkeä asia (mikä yllätys! ;D ). Yksinkertaisen sukan kutomisella on samantapaiset vaikutukset kuin junamatkailulla (ajatukset saavat vaellella vapaasti), kun taas vaativampi neule vie huomion ja tarjoaa haasteita - ja samalla auttaa unohtamaan ikävät asiat. Neulominen on siis minulle paljon muutakin kuin vain vaatekappaleiden valmistamista.

Siinähän ne kuusi jo tulivatkin täyteen - hyvä niin, etten vallan kaikkia salaisuuksiani paljasta ;-)

______

III

Olen päässyt January Aran Sweaterin makuun. Tässä mentiin pari iltaa sitten, nyt ollaan jo hieman pidemmällä:


January_alku

Lanka on edelleenkin ihanaa. Puikoiksi valikoituivat 4 mm:n paksuiset pitsi-Addit. Terävä kärki on kätevä lukuisia ristikkäisiä silmukoita tehdessä. Puseron koon valitsin uhkarohkeasti raskauksien välisen kokoni mukaan (satuin löytämään kokomuistiinpanoni ensimmäisen ja toisen raskauden väliltä) - onpa motivaatiota saada paino laskemaan entiselleen (jos kuuluminen sydän- ja verisuonisairaaseen sukuun ei ole riittävä kannustin!).

Kuvassa taustalla on muuten magneetein toimiva teline, jonka avulla voi helposti seurata neulekaaviota. Suosittelen lämpimästi!

______

Toivotan mukavaa viikonloppua, talvisia pakkaslukemia on taas luvassa!

10 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Olivatpas mukavasti muistaneet teitä tilkkupeitolla! Tuossa alempana on herkullisen näköistä lankaa.. juuri sopivaa tikkuripaitaan, joka multa on "tilattu"..

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan lämpöisen yllätyksen olitte saaneet. Kätevän näköinen tuo magneettitaulu. Itsellä on yleensä muovitaskun sisällä ohje ja post-it lappu merkkaamassa riviä, jossa ollaan menossa.

Mammutti kirjoitti...

Lämpimän ja kauniin lahjan saitte.
Tuo magneettitaulu alkoi heti kiinnostaa... Eli mistä olet sen ostanut? MUlla on käytössä kynä (joka aina viedään paikaltaan), jolla viivailen yli jo tehtyjä kerroksia, tai laittelen rukseja sivuihin jne.

Tanja kirjoitti...

Ihana lahjapeitto!

Hyvään alkuun olet päässyt puseron kanssa. Millaiset hihat olet ajatellut tehdä? Minä ajattelin kokeilla satulahihaa, vaikka en ole sellaista koskaan aikaisemmin tehnyt. Knitting without Tears -kirjassa on siihen aika seikkaperäiset ohjeet, joten jos niiden avulla onnistuisi.

uhoava gnu kirjoitti...

Kivan lahjan saitte neuleystäviltä!

Villapuserostasi tulee mahtava, tuo lanka on aivan herkkua:) Pätevän näköinen systeemi tuo magneettitaulu. Minä yritän pitää viivainta merkkinä, mutta se tuppaa heilumaan kun ei ole erillistä neulomiseen omistettua paikkaa kotona...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että peitolle on käyttöä.
Monenlaista ruutua siihen olikin tullut. Minua harmitti jälkeenpäin kun en huomannut kuvata peittoa blogiani varten. Saanko laittaa linkin tänne?

-maria- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: Lanka olisi aivan loistava valinta tikkuripaitaan!

Annika: "Matkaversiona" minäkin usein käytän post-itteja, kun en magneettitaulua jaksa mukanani raahata.

Mammutti: Ostin taulun pari vuotta sitten Tampereen messuilta, en muista kenen kojusta. Taulu kuuluu Prymin valikoimaan, tuotenumero on 610 701 (sattui paketti olemaan tallella!). Ennenkaikkea tarkoitettu kirjontakuvioiden seurantaan ilmeisestikin, eli kirjontatarvikkeita myyvistä kaupoista voisi löytyä?

Tanja: Ajattelin tehdä ihan ohjeen mukaiset - en ole koskaan vielä leikannut neuletta! Knitting Without Tearsissa on kyllä hyviä ohjeita, satulahihaa ja hybridiä tekisi ainakin mieleni kokeilla joskus.

Uhoava gnu: Oma neulontanurkkaus olisi kyllä kiva! Minullakin on vielä erikseen kerroslukumittari itse työssä kiinni, koska lasten mielestä tuota magneettia on tietysti kiva siirrellä. Täytyy siis olla jossain muuallakin muistissa, millä kerroksella olinkaan menossa...

Anitta: Ilman muuta voit laittaa linkin tänne! Peitto on kyllä ihana.

Villasukka kirjoitti...

Kiitos kommentista - työyhteisöni on kohtuullisen iso (opettajia vajaat 50), joten sieltä löytyy monenlaista ihmistä. Osasta on vuosien varrella tullut todella tärkeitä ystäviä.
Teeihminen olen minäkin, henkeen ja vereen. Arvostan ennen kaikkea hyvin haudutettua vihreää tai valkoista teetä ilman sen kummempia kukka/hedelmä tms. aromeja.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, miten nätin peiton olette saaneet lahjaksi :)

Tuo magneettitaulu olisi kyllä kätevä itselläkin. Mie käytän ihan vain post-it-lappuja ja ne ei aina pysy oikein mukana menossa :D

Paula kirjoitti...

Aivan ihana tilkkupeitto! Tykkään tosi paljon, kun tilkut ovat niin erilaisia. Ja sitten on kuitenkin paljon vaaleanpunaista vähän yhtenäistämässä. Oli varmasti kiva yllätys!