22.1.2010

Pikkuneuleita miehiseen makuun

Mies kaipaili pipoa, joka peittää kunnolla korvatkin. Neuloin hänelle Käänteisen:

Kaanteinen1a
(aloituksessa 160 s)
Lanka: Drops Alpaca (100 % alpakkaa), n. 55 g
Puikot: 2,5 mm

Dropsin Alpaca valikoitui langaksi paitsi lämpimyytensä ja pehmeytensä takia niin myös siksi, että sitä sattui olemaan varastossa. Olen aikaisemmin tästä suosikkilangasta neulonut vain yhden kaulahuivin, mutta huomasin nyt saman kuin silloinkin; ohuudestaan huolimatta Alpaca neuloutuu yllättävän joutuisasti.

Käänteisen voi luonnollisesti myös kääntää:

Kaanteinen1b
Tässä siis oikeana puolena 2o, 3n-puoli (näin tummassa langassa ero ei ole kovin selkeä)

Ja käänteen korkeutta säätelemällä saa sitten enemmän tai vähemmän päästään peitettyä, joten korvatkin saa varmasti piiloon:

Kaanteinen1c
Huhuu, herra Ilmapallo, minne katosit?

Poika taas toivoi itselleen kaulaliinaa. Totesin aikaisemmin Baktuksen kivaksi ja toimivaksi malliksi, joten kaksi kerää - yksi vihreä ja yksi sininen, omista varastoista nämäkin - Novitan Luxus Cloudia muotoutui sellaiseksi:

Baktus2a
Baktus
Lanka: Novita Luxus Cloud (65 % villaa, 35 % bambua), 2 * 50 g
Puikot: 4, 5 mm

Aivan tarkkaan ottaen tämä ei taida olla Baktus, koska tein lisäykset ja kavennukset aina kerroksen lopussa (enkä alussa, kuten ohjeessa). Koska olin laiska ajattelin että huivista tulisi näin hauskan näköinen, neuloin ensin vihreän kerän lisäten silmukoita, ja kun kerä alkoi olla lopuillaan, vaihdoin siniseen kerään ja aloitin kavennukset.

Baktus2b

Neuloin Cloudia nyt ensimmäistä kertaa. Se on mukavan pehmeää ja kutittamatonta ja siinä on kiva, himmeä kiilto. Veikkaan, että puserossa saattaisi nyppyyntyä, mutta kaulaliinaan aika sopivan tuntuista. Novitan lankavalikoimat vaihtuvat sellaista vauhtia ettei perässä meinaa pysyä, mutta jos tämä lanka vielä syksyllä palaa lankakarttaan, niin saatan joskus toistekin ostaa. Varastoon en nyt kuitenkaan ala hamstraamaan.

5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Huivistahan tuli oikein kiva tuolleen kaksivärisenä.Eikä pipossakaan mitään vikaa ole, peruspipalle on käyttöä vaikka kesälläkin;)

Taija K kirjoitti...

Kiva huivi, ja hauska idea tuo värien käyttö.

MariL kirjoitti...

Kivasti olet keksinyt tuon värijutun. :)

Susu kirjoitti...

Kiva juttu tuo huivin väri-idea!

jina kirjoitti...

Onpas sinulla kiva blogi! :) Varmasti tykkää miesväki noista neuleista. Nätin värinen huivi!