2.7.2008

Simpukoita välipalaksi

Simpukkalierihattu_maisema

Heinäkuun alun kunniaksi halusin tehdä jonkin kesäisen käsityön. Anne Linnan Simpukkalierihattu (pdf) on pitkään odottanut virkkaamista, ja nyt kotoa löytyy juuri sopivasti parivuotias tyttö. Olin jo aiemmin ostanut tätä hattua varten vaaleanharmaata Tennesseetä, mutta koska olen mahdottoman huono pitämään tavaroitani järjestyksessä järjestyksenpito ei ole korkeimmalla sijalla prioriteettilistallani (kuten rakas aviomieheni asian kauniisti muotoili), en harmaata lankaa tähän hätään löytänyt. Siispä kävin maanantai-iltana ostamassa kerän vaaleanpunaista Tennesseetä lähimarketista.

Simpukkalierihattu_kooste

Simpukkalierihattu (Anne Linna)
Lanka: Novita Tennessee, 100% merseroitu puuvilla (96 g)
Koukku: 3,0 mm

Virkkaamisessa on minulle selvästi vielä uutuudenviehätystä. Neuletyöhön tartun liki aina luottavaisin mielin, virkkuutyön aloittaessani minut valtaa uteliaisuudensekainen mitäköhän-tästäkin-taas-tulee -tunne. Samoin virkkuuta joudun katsomaan jatkuvasti työtä tehdessäni, kun taas (yksinkertainen) neule etenee kätevästi vaikka silmät olisivat muualla. Pikkuisen minulla oli ongelmia langan halkeamisen kanssa, koukku tarttui välillä sellaisiinkin lankasäikeisiin joihin sen ei olisi tarvinnut tarttua, mutta ihan kivan näköinen hattu tästä silti mielestäni tuli. Kerroksen vaihtumiskohdan kyllä erottaa (ks. alin kolmesta pikkukuvasta), mutta eipä se varmasti ketään liiaksi haittaa. Silkkinauhaa en ainakaan vielä ole hattuun lisännyt kun en ole päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen, minkä värinen nauha tähän sopisi (tummansininen? harmaa? vaaleanpunainen?). Toisaalta, ei hattu ehkä välttämättä nauhaa kaipaakaan.

Kiitos Annelle kivasta ohjeesta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana hattu, varmasti saajalleen mieleen.

Jonna kirjoitti...

Nätti hattu. Tein viime kesänä Auroralle samanlaisen, samasta langasta, mutta kapeammalla lierillä. Ainakin Ravelryssä on kuva :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihana :)

Anonyymi kirjoitti...

Vastavierailulla blogissasi. Tämä hattu on kertakaikkiaan ihana! ...ja kaikkea muutakin mukavaa täältä löytyi :)