10.7.2008

Eläköön, kirjasto!

Kirjoja_kirjasto

Kävimme tänään kirjastossa koko perheen voimin ja löysin sieltä kesälomalukemista itsellenikin. Näiden neulontakirjojen painovuodet ajoittuvat välille 1981 - 1993, mutta asia on edelleen vallan ajankohtaista. Kirjojen pikaisella selauksella olen oppinut jo uuden tavan tehdä peukalokiila (kuulemma tyypillinen tapa Pohjois-Intiassa, kertoo Eva Maria Leszner), löytänyt joukon ihastuttavia kirjoneulemalleja (Gotländska stickmönster) ja tykästynyt tikkuripaitaan Hailuodosta siinä määrin, että olen päättänyt sellaisen neuloa (Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita). On se vaan mukava, että kirjastoista saa tällaisia kirja-aarteita lainata! Vaikka jos sattuvat antikvariaatissa tai kirppiksellä kohdalle, niin saatan kyllä hyvin ostaa omaksenikin...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tutun näköisiä kirjoja, myöskin kirjaston kautta:) Kerran näin huuto.netissä tuon Perinneneuleita kirjan, sen hinta oli tuolloin yli 30 euroa. Lopullista hintaa en katsonut. Muutkin siis tuntevat kirjan arvon:)

Soili kirjoitti...

Kirjasto on ihana paikka.Suurin osa noista vanhoista kirjoista on vaikea löytää muualta,varsinkin nyt kun nelominen on tullut muotiin:)Vanhan neulojan sydän sykkii onnesta.

Taina kirjoitti...

Mulla on kans luotolainen to-do listalla. Ja sama kirja kirjastosta lainassa :)