31.7.2008

Viimeistä viedään

Viimeinen lomaviikko alkaa lähestyä loppuaan. Olen viettänyt aurinkoisia päiviä lepuuttaen sieluani mm. näissä maisemissa:

Kaunissaari_kooste

Kaunissaari, Helsingin kaupungin ulkoilusaari Sipoon vesillä. Tämäkin retkikohde on tullut minulle tutuksi vasta viime vuosina neuleharrastuksen kautta, vaikka ikäni olen Helsingissä asunut!


Susu kysäisi aikaisempaan postaukseen liittyen Prymin pyöröjen liitoskohdasta. Minulla ei ole ollut moittimista liitoskohdan suhteen, ainakin Novitan 7 Veljestä ja sen tapaiset langat (Gjestal Janne, Novita Jussi) liukuvat liitoksen yli ongelmitta. Pieni lituska kohta piuhassa kyllä on liitoskohdan lähellä, joten ehkä yhdistelmä tiukka käsiala + joustamaton puuvillalanka saattaisi tökkiä? En ole varma, kovin olematon tuo epätasaisuus on. Tässä vielä pari kuvaa liitoskohdasta (kuvia klikkaamalla pääsee suurempiin kuviin):

Prymin_pyoro_liitos_1 Prymin_pyoro_liitos_2

Kaaospeitto, jossa tuo pyörö siis edelleen on kiinni, on sekin hiljalleen edennyt sitten viime näkemän:

Kaaospeitto_2

Peitto saanee vauhtia taas kun ilmat viilenevät (ja ainakin tänne meille päin on ennustettu sateista ja viileää viikonloppua), aurinkoisella rannalla ei villapeittoa ole viitsinyt sylissään ulkoiluttaa :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aijai, kivat kuvat saaresta. En ole tänä kesänä edes käynyt, pitäis varmaan piipahtaa.
www.tiinas.vuodatus.net

-maria- kirjoitti...

Suosittelen kyllä piipahdusta, päiväretkistäkin me ollaan saatu paljon irti! Taas rupesin kyllä haaveilemaan pidemmästäkin reissusta saareen, yritän nyt talven aikana pitää silmäni auki vähän isompien käytettyjen telttojen suhteen. En kyllä tiedä, kuinka sellaisen reilu puolivuotiaan kanssa telttailu sujuu (ja siinä ohessa ensi kesänä 3½- ja 6-vuotiaat), mutta kyllä muutkin on sellaista harrastaneet, joten kai se jotenkin onnistuu. Ja pääseehän sieltä pois tarvittaessa...

Anonyymi kirjoitti...

On siellä ollut ihan vastasyntyneitäkin, ja puolivuotiaita montakin.
Lisäsin nilkkasukkakirjoitukseen puuvillalangan käyttäytymistietoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tassu välitti viestisi:-) Kiitos pyöröpuikkoinfosta. Pitääpi kokeilla noita pyöröjä kun Addien saatavuus on välillä kiven alla. Upeita lomamaisemia sinulla puhumattakaan peitosta!

KristiinaS kirjoitti...

Hih, Googlella katselen kuvia ja nämäkin tulivat vastaan. Ihana katsoa merikuvia keskellä joulukuun pimeintä pimeyttä.