5.7.2008

Kuva-arvoitus

Takit_pipot

Kysymys: Mitä tässä kuvassa on?
Vastaus: Kaksi takkia ja neljä pipoa.

Olen käynyt ostoksilla, kuten kuvasta näkyy. Kankaat ostin jo kesäkuussa Tilkkupuodista. Niistä minun on tarkoitus ommella vuorittomat, anorakkityyppiset takit lapsille. Meillä tunnutaan useinkin kaipaavan tällaisia kerrospukeutumiseen sopivia takkeja - kun on vain vähän viileää, alle riittää T-paita, kylmemmällä voi sitten pukea vaikka villapuseronkin lämmittämään. Kankaat (Hilco) ovat 100% puuvillaa, mutta ne on käsitelty tuulta ja kosteutta paremmin pitäviksi. Käsittely antaa niille aavistuksen vahamaisen pinnan.

Pipolangat ostin Menitasta kuluneella viikolla. Puuvillaisista (Schoeller & Stahl Palma, Sandnes Mandarin Classic) aion neuloa kaksiväriset pipot ensimmäisiä viileitä varten, villalangoista (Grignasco Flavia Baby) taas yksiväriset pintaneulepipot vähän kylmempiä kelejä silmällä pitäen. Puuvillaisia varten mallit olen jo valinnutkin Lucinda Guyn kirjasta "Designs for Kids" ja vaaleansinisestä villasta tullee Annikan Viikarin kesäpipo. Tummanruskean villalangan kohtalo on sen sijaan vielä arvoitus - ehdotuksia 5-vuotiaalle pojalle sopivista pipomalleista otan mielelläni vastaan (lanka siis on melko ohutta, n. 28 s/10 cm)!

Pipolankoja

4 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Löytyisikö näistä: viime kevänä Myssyviikot -tempauksessa oli yhtenä teemana poikien lakit. www.myssyviikot.blogspot.com
Rullaa sivua alas 20.5 postaukseen, jossa on esitelty lakkikisaehdokkaat. Ohjeitakin niihin löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja lankoja ja kankaita. Odotan mielenkiinnolla miten ohjeeni toimii:) Shedir sopii mielestäni myös pojalle ja siitä saisi aika helposti ohuemmalla langalla pieneenkin päähän sopivan. Samoin työn alla oleva Caramel cable hat (http://www.strickmasche.de/caramel-cable-hat/)
voisi sopia ohuemmalle langalle.

tiinaf kirjoitti...

Hei!

IHana kasa tarvikkeita!

Minäkin olen miettinyt nelivuotiaallemme syyspipoa ja tuo Shedir voisi olla kiva vaihtoehto. Kolmosemme kokeili isoveljen Shediriä ja näyttipä nätiltä.

-maria- kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, Inkeri, Annika ja Tiina! Shedir voisi tosiaan olla ihan kiva vaihtoehto, ja Myssyviikkojen sivuja selaillessani löytyi monta linkkiä mukaviin malleihin.