14.9.2008

Matkailua ja oranssit sukat

Vietimme mökkiviikonloppua Varsinais-Suomessa. Reilu viikko ennen reissuun lähtöämme älysin, että tiemme vie Salon ohi - oiva syy poiketa Lanka- ja Käsityöliike Anjalinissa! Pirautin Susulle, joka ystävällisesti tarjoutui pitämään ovia auki puoli tuntia normaalia pidempään jotta varmasti pk-seudun ruuhkista ehtisin ostoksille. Ja hyvä, että näin olimme sopineet; alkumatka edistyi hitaasti jonoissa ajaen, välillä seisoskellenkin, ja matkaa hidasti myös pari kolaripaikkaa. Kun viimein Saloon saakka pääsimme, koin olevani näiden kerien arvoinen - olinhan puristanut rattia viimeiset tunnit joten lankaterapia tuli tarpeeseen:

Langat_Anjalin

Maijoista tullee sukat (kokoa mies), Lanetteista palmikkosormikkaat (kokoa nainen) ja Kamenoista huivi (pitsiä, suurehko kolmio), kaikki Korvatunturille pukinkonttiin lähetettäviksi. Noron sukkalankaa ja Stepiä olen halunnut kokeilla, mutta molemmat ovat sukkalangoiksi vähän tyyriitä. Näin reissusta ne saattoi ostaa "tuliaisiksi"! Mieheni ihastui Noron väreihin, joten luultavasti hän saa kauniin syksyiset sukat, Stepistä taidan tikuttaa omia jalkojani pehmentävät lämmittimet.

______

Viikonlopun aikana lasten rantaleikkejä (kumisaappaat jalassa, kurakamppeet päällä :) ) katsellen valmistuivat oranssit sukkani (itse en kumppareita tai kuriksia sentään tarvinnut, oli nimittäin mitä mainioin poutainen syyssää). Loppukesästä minut valtasi kummallinen halu neuloa jotain oranssia, ja kun en keksinyt mitä, päädyin sukkiin. Oransseja vaatteita en yleensä ole käyttänyt, joten ajattelin, että sukissa väri menee vaikka kyllästys pian iskisikin.


PrimaveraSocks_molemmat
Primavera Socks (Natalja S.)
Lanka: OnLine Supersocke 100, n. 70 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 36-37

OnLinen ohuesta sukkalangasta löysin sopivan kirkkaan oranssin värin. Olen aikaisemminkin OnLinen sukkalankaa neulonut, mutten ennen ole siitä itselleni mitään tehnyt. Primavera-sukkien ohje löytyi tulostettuna "ehkäpä-joskus-teen"-neuleohjeiden kansiostani. Suosittelen muuten mallia lämpimästi; mallikuvio on yksinkertainen, mutta silti sukasta tulee kivan näköinen.


PrimaveraSocks_kokoelma


______

Seuraavaksi pitäisi kai palata pojan Sisuisen neuleliivin pariin. Aloitin sen neulomisen tyttären liivin valmistumisen jälkeen, eikä siitä enää puutukaan kuin kädentiejousteet. Poika kun eilen jo kyseli, vieläkö aion hänen liiviään tehdä...

______

Kiitos, Susu, hyvästä palvelusta!

6 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Kauniit sukat, ihanan pirteän väriset! Sain itse juuri valmiiksi sukat juuri tuosta Noro Socks langan sävystä, ihanan väriset..:) Todellista väriterapiaa syksyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kauniit sukat. Minullakin on tuollainen oranssi vaihe päällä. Johtuu varmaan muodin piilomainonnasta, johon on käsittääksen oranssi ja keltainen rynnineet. Tuo malli on minullakin korvamerkittynä, josko jossain vaiheessa.

Kivoja tuliaisia:)

tiinaf kirjoitti...

Voi miten ihanat sukat! Ja niin pirteän väriset!

Sanna kirjoitti...

tosi nätit primaverat!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun poikkesit puodissani! Mukavaa kuulla, että viikonloppunne oli antoisa lapsille ja "satoisa" sinulle (meillä tehtiin sementtiä - ei silmukoita). Tuo sukkamalli laitetaan korvan taakse. Toivittavasti kotimatka sujui sutjakkaamin! Mukavaa syksynjätkoa!

Terhi kirjoitti...

Ihanat sukat! Täytyykin siirtää tätä ohjetta vähän ylöspäin listallani. :-)