23.9.2008

Neulojankin lapsilla on sukat

Syys- ja talvivaateinventaariota tehdessämme totesin erityisesti esikoisen villasukkatilanteen huolestuttavan huonoksi - vain yhdet sukat olivat edes osapuilleen oikean kokoiset, muissa kantapää oli siirtynyt johonkin kohtaan jalkapohjaa. Siispä varastoista vihreää Maijaa puikoille:

Tahtijalenskarisukat_T
Perussukat
Lanka: Gjestal Maija, pikkuisen päälle 50 g + kuvioihin vähän Gjestalin Maijaa (sininen) ja Novitan Woolia (muut värit)
Puikot: 3,0 mm
Koko: n. 29-30

Pysyäkseni tavoitteessani koristella lasten sukat ja lapaset kyselin mieluista kuva-aihetta. Toiseen sukkaan poika halusi ison tähden ja toiseen pienen tähden ja lentokoneen:

Tahtijalenskarisukat_kuvio_T
Iso tähti ja lentokone napattu netistä, pienen tähden hahmottelin itse

Vauhtiin päästyäni tein pienemmällekin naperolle uudet syyssukat:

Karpassienisukat_A
Perussukat
Lanka: Gjestal Maija, n. 45 g + kuvioihin vähän Novitan Woolia
Puikot: 3,0 mm
Koko: n. 25-26


Näihin silmukoin kärpässienikuviot:

Karpassienisukat_kuvio_A
Kuviot Liisa Teirisalon kirjasta "Neuleita ihan pienille" (s. 78)

Olen muuten huomannut, että vaikka esimerkiksi kauppajonossa lasten on aika turha minulta kinuta ylimääräisiä herkkusia jos ei ole herkkupäivä, niin käsityöasioissa annan heidän pyörittää itseäni melkoisesti. Ai slipari raitalangasta? No totta kai. Kärpässienisukat? Ilman muuta. Inkkariasu naamiaisiin? Kyllä äiti ompelee, vaikka yötä myöten. Ehkäpä meillä kaikilla on heikko kohtamme... ;-)

______

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen. Olen itsekin vähitellen alkanut lämmetä liiville, varsinkin pojan päällä ollessaan se on varsin mukavan näköinen. Ostin jo seuraavat raitalangatkin, tarkoituksenani on tehdä tyttärelle liivitunika Regian Kaffe Fassett-langoista. Todennäköisesti teen siitä sen verran ison, että se varmasti menee vielä vuoden päästä talvellakin, joten välttämättä en tartu projektiin ihan lähitulevaisuudessa.

Puikolla/puikoille on muutenkin tungosta: Anjalinista ostamani Lanettit ovat jo muotoutumassa palmikkosormikkaiksi, ja aikeenani on piakkoin (tänään jo?) aloittaa pitkästä aikaa neuletakki ihan itselleni. Löysin nimittäin mallin, joka sopii näihin alati vaihtelevaisiin muotoihini (liki kuusi viimeistä vuottahan tässä on kulunut joko raskaana ja/tai imettäen, joten koko ja kilot ovat sahanneet reipasta tahtia edestakaisin). Langaksi olen valinnut jo muutaman vuoden varastoissani muhineen tummansinisen Rowanin Magpie Aranin.

7 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihania sukkia!
Samaa "lapsille teen pyynnöstä vaikka kuun taivaalta", elämää olen elänyt jo yli kaksikymmentä vuotta. Sitä jotenkin aina heltyy lupaamaan, oli pyytäjä muutaman vuoden tai jo parikymppinen. Ja tehty on kaikkea sellaista, mikä ei järjen äänellä ajatellen tulis edes mieleen...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pikkulämpimäisiä. Aivan mahtavat nuo kärpässienet:)

Suvi kirjoitti...

Hauskat sukat! :)

tiinaf kirjoitti...

Tosi hauskat nuo sukkaset!
Ja se edellisen postauksen liivi on jäänyt mieleen!

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja sukkia. Varsinkin nuo kärpässienet on söpöjä!
Blogissani on sulle jotain...

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja sukkia. Varsinkin nuo kärpässienisukat.

Heidi kirjoitti...

Aivan ihanat kirjailut noissa sukissa :) .