11.10.2008

Vauvaneuleita

Ystäväni synnytti esikoispoikansa viime viikonloppuna. Vauvan syntymä oli mitä mainioin (teko)syy ostaa pitkään katselemaani Colinetten Jitterbugia (ja pistää hetkeksi kaikki muut neuletyöt telakalle ;D ). Vyyhti muotoutui perinteisiksi vauvaneuleiksi: myssyksi, kaulaliinaksi ja sukkapariksi.

Siksakmyssy_Jitterbug
Vauvan siksakmyssy
Ohje: trad.
Lanka: Colinette Jitterbug (100 % merinovilla), 32 g
Puikot: 2,5 mm


Pujotuskaulaliina_Jitterbug
Vauvan kaulaliina
Ohje: trad.
Lanka: Colinette Jitterbug (100 % merinovilla), 26 g
Puikot: 2,5 mm


Tuulansukat_Jitterbug
Vauvan sukat
Ohje: Tuulan sukat (netti-Kerinlehdestä)
Lanka: Colinette Jitterbug (100 % merinovilla), 42 g
Puikot: 2,5 mm

Jitterbugia oli mukava neuloa. Lanka on melko tiukkakierteistä eikä se juurikaan halkeillut neulottaessa. Pehmoista se myös on, siksi en sitä oikein sukkalangaksi mielläkään vaikka sitä sellaisena markkinoidaan. Vauvaneuleisiin se kuitenkin tuntuisi olevan ihan omiaan, samoin voisin ajatella sitä esimerkiksi kaulaliinoihin ja pipoihin.

Malleiksi valitsin hyviksi havaittuja, traditionaalisia malleja. Siksakmyssyn tein tällä kertaa ilman takasaumaa, loin siis aloituksen hukkalangalle jonka lopuksi purin ja vapautuneet silmukat silmukoin lopetusreunan kanssa yhteen. Eipä tullut pientä päätä mahdollisesti painavaa saumaa. Kaulaliinaan tein "pujotusputken" vain toiseen päähän, jotta liinan pituutta olisi helpompi kaulassa säädellä. Suositut Tuulan sukat halusin pakettiin myös, niin hyviksi niitä on kehuttu (ja pidin mallin neulomisesta edellistäkin paria tehdessäni). Lapaset olisivat mukavasti täydentäneet settiä, mutta lankaa vyyhdistä oli jäljellä näiden neuleiden jälkeen vain 12 g.

Tänään kävimme nuorta herraa moikkaamassa, toivottavasti neuleet lämmittävät hänen elämänsä alkutaivalta!

(Ihan kamalan pimeitä kuvia muuten, mutta piti nyt vain tyytyä kuvausolosuhteisiin jos ylipäänsä halusi kuvata nämä...)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen setti ja varmasti käytännöllinen. Minä olen itse tehnyt pojalle tuollaisen kaulahuivin ja se on osoittautunut käytössä toimivaksi. Pitääpä pistää korvan taakse vinkki tuosta kypärämyssyn saumattomuudesta!

Katja kirjoitti...

Ihania pikkuneuleita!

-maria- kirjoitti...

Annika ja Katja, kiitos kommenteista! Huivi pitäisi minun masuvauvallekin vielä tehdä, meillä on vaan joku venähtänyt versio olemassa...