18.2.2008

Erävoitto / Me 1 - duffel coat 0

Perjantai-iltana päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Tuloksena on huovuttamista vaille valmis duffelitakki:

duffeli_huovuttamaton

Ei, saumojen ompelu ei ollut vaikeaa. Virkkuukoukku pysyi hyvin kädessäni, joten sain nappilenksut virkattua. Nappilistojen silmukat mahtuivat hienosti pyöröpuikolle, ja listoista tuli kertayrityksellä ihan kunnolliset. Taskutkin kiinnittyivät sovinnolla. Langanpäiden päättely sujui liki huomaamatta brittiläistä rikossarjaa katsellessa. Mutta melkoista tahtojen taistelua tämä oli - noin puolentoista tunnin työhön sain upotettua kaksi ja puoli päivää, kun aina vartin verran kerrallaan ahersin. Tiedättehän, kuinka jotkut työt vain jämähtävät, ja viimeistely on todellista puurtamista.

Ehkäpä jo loppuviikosta voin esitellä valmiin duffelin, ensin kuitenkin henkäisen hetken ja kerään rohkeutta huovuttamista varten. Se on joka kerta yhtä jännää - siihen saakka neulon palkinnoksi Peppi-sukkia :)

The duffel coat is ready to be felted. There was not much to do: all I had to do was to sew a few seams, knit the buttonbands, sew the pockets in their places and crochet the buttonholes. It all took around 1½ hours, but I spent over two days as I did the work in 15 minute sessions. Oh, I do dislike this finishing phase in knitting!

Now I'll do some nice sock knitting and try to pluck up the courage for the felting!

5 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

En malta odottaa kuvaa valmiista!

Kristel kirjoitti...

Hiihaa, sehän on kohta valmis! Tämän projektin muistan tosiaan jo jonkun vuoden takaa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Lupaavalta näyttää:)

Jenni kirjoitti...

Tervehdys uuteen blogiin!

-maria- kirjoitti...

Kanerva: Vielä en ole uskaltanut huovutushommiin, kun pesukone on vaihtunut viimeisten huovutusten jälkeen...

Kristel: juu, se oli alkuvuosi 2005 kun Terhi järjesti duffeli-alongin... Täytyi tässä jo tehdä pienempi käyttäjä duffelille, kun on hiukkasen ollut hidas valmistumisprosessi ;)

Annika: Toivottavasti on valmiinakin hyvä - nyt takki on vähän kittana minulle, ja siitä pitäisi tulla kaksivuotiaalle sopiva!

Jenni: Kiitos käynnistä! Mainos se on, joka kannattaa :)