3.2.2008

Lumeton laskiainen / Yellow mittens


keltaisetlapaset2


keltaisetlapaset

Laskiaissunnuntaita vietettiin Helsingissä varsin aurinkoisessa säässä - lumi vain puuttui. Koetimme lasten kanssa päästä liukurilla laskemaan läheiseen jääkourumäkeen, mutta jää oli sulanut ja asfalttipohja tarjosi vähän turhankin hyvän pidon. Eilen valmistuneet keltaiset lapaset kuitenkin todettiin vallan sopiviksi ja toimiviksi. Ne lämmittivät paitsi villaisuutensa takia niin myös Project Spectrumiin sopivalla aurinkoisella värillään. Samalla sain hamsterikuukauden saldoni avattua; kaksinkertaista Gjestalin Maijaa kului 4½-vuotiaan peruslapasiin 54 grammaa.

Perjantaina kävin kirjastossa lainaamassa kirjoja, joukossa oli Mary Oljen "Värikästä puikoilla kutoen" vuodelta 1956. Kuvassa näkyvät lainausohjeet on Helsingin maalaiskunnan (tunnetaan nykyisin kaupunkina nimeltä Vantaa) kantakirjasto liimannut kirjan sisäkanteen. Mitäköhän kirjastonhoitaja mahtaisi tuumata, jos kirjaa palauttaessani ryhtyisin seikkaperäisesti selvittämään kaikki meillä kiertäneet angiinat ja mahataudit! Eikä muuten palautusautomaateissakaan ole nappulaa tautien raportointia varten :) Vaikka paras kai koputtaa puuta, uutisia seuratessa tulee toisinaan tunne, ettei tällainen teksti niin kovin kaukaa haettu ole vieläkään...


lainausohjeet

The yellow mittens are my first contribution in Lankahamsterit competition. The basic mittens for a 4½ year old are knitted in Gjestal Maija held doubled, and they weight 54 grams. The yellow color is warm as Project Spectrum fire.

On Friday I visited library to borrow some books. One of them was a Finnish knitting book from the 1950's. The text in the picture are the instructions on how to treat library books - it is quite humorous in today's context.

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Lainausohjeet - mainiota luettavaa. Nätin väriset lapaset. Minäkin just viimeisten yhtä paria. Menee vaan viimeistelyyn enemmän aikaa, kun neulomiseen. Kun ei onnistu niin ei onnistu.

Mukavaa alkavaa viikkoa!