6.2.2008

Paita miehiseen makuun / Pullover for a little guy

P1279332
Ohje/pattern: Novita 5/2003
Koko/size: 110 cm
Lanka/yarn: Gjestal Maija, n./approx. 225 g/grams


Tammikuussa neuloin esikoiselle gansey-tyyppisen villapaidan. Tämä oli nopea neulottava, aikaa silmukoiden luomisesta viimeisen langanpään päättelyyn meni vain viikon verran. Langat ostin Helsinki Fashion Housen ystävyysmyynnistä joulukuussa - langan kilohinta oli 20 €, joten paidan hinta materiaalien osalta on alle 5 €!

Perinteitä kunnioittaen gansey on neulottu kainaloihin saakka pyöröneuleena, olat on yhdistetty kolmen puikon päättelyllä ja hihat neulottu alaspäin hiha-aukoista poimituista silmukoista. Kainaloihin on neulottu kiilat, ja sivuissa on pari nurjaa silmukkaa ikään kuin saumoina.

P1279324

P1279327

Nuori herra on ollut villapaitaansa oikein tyytyväinen, mutta suvun vanhempikin miesväki on paitaan tykästynyt siinä määrin, että todennäköisesti neulon saman mallin suuremmassakin koossa. Tummanharmaana tai -sinisenä, arvatenkin.

I knit this gansey in January to our first born. It is knit in the tradional way, featuring underarm gussets and "fake seams" (using a couple of purl stitches at the sides of the circular knitting). This was a pretty quick knit; it took me about a week from the cast-on-date to finish this. Also my husband has liked the sweater and asked one for himself - in dark grey or navy.

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Mukavan näköinen paita!

-maria- kirjoitti...

Kanerva: kiitos! Nämä siis niitä lupailemiani kuvia :)

Anonyymi kirjoitti...

Hih, tuo ekan kuvan pusero näytti ihan L-kokoiselta ja alla oli langanmenekki 225 g. Hieraisin vähän silmiä mutta sittenhän se selvisi puseron oikea koko;)
Hienon linkin olit löytänyt se Wikipedia HIstory of Knitting. Laitoin heti bookmarkseihin. Onpahan luettavaa ajankuluksi.

tiinaf kirjoitti...

Hipsin heti vastavierailulle! Kiitos kannustuksesta neuletyöni suhteen. Pojan neulepaita on "huilimassa" tuolla jossain lankakorissa. Liian pitkään en kuitenkaan anna huilia :-)

Hyvä, että löysin blogiisi. Mukava tunnelma täällä! Jään odottamaan duffelin valmistumista. Itsekin neuloin ja huovutin samanlaisen viime kesänä. Kauniita töitä olet tehnyt!

-maria- kirjoitti...

Kristiina S: Olipa hyvä huomio, täytyykin seuraavan päivityksen yhteydessä lisätä puseron koko kuvatekstiin! On siis kokoa 110 cm, XL-kokoinen odottaa vielä neulojaansa.

TiinaF: Kiva, että piipahdit! :) Ja hyvä, että muistuttelit duffelista - tuntuu tuo ompelemaan ryhtyminen olevan yksi minun heikoista kohdistani.

uhoava gnu kirjoitti...

Aivan ihana pikkupusero! Oliko lehdessä ohje aikuistenkin kokoon? Täytyy kaivella varastoista, olisko tuota Novitaa tallessa. Maija-langasta tulee kestävä pusero, jossa on kaunis kiilto.

-maria- kirjoitti...

Moi, uhoava gnu! Lehdessä oli ohjeita myös aikuisten kokoihin, muistaakseni XL oli suurin koko. Tuo oli käännösohje Debbie Blissiltä, mutta Suomen oloihin se oli sovitettu Nalle-langalle. Korvasin sen kuitenkin Maijalla,
joka on tosiaan tosi kiva peruslanka!

MysteryKnitter kirjoitti...

How pretty!