14.2.2008

Reissuneulontaa / Travel knitting

Hyppäsimme tiistaina laivaan ja kävimme minilomalla naapurimaassa. Perheen pikkuväen keskuudessa Peppi Pitkätossu nauttii suurta suosiota, joten pääkohteeksemme valikoitui satutalo Junibacken Tukholmassa. Ja kun lapsiperhe matkustaa, on matkavalmistelut suoritettava huolella - unipuu kuitenkin kutsuu pallomeren ja jännityksen uuvuttamia matkaajia kahdeksan - yhdeksän maissa, joten vanhempien on varustauduttava viettämään illan tunteja hytissä. Minä pakkasin mukaani raidallista Opalia kahdeksi noin 50 gramman keräksi kerittynä.

PeppisukatLangat

Yhdessä 2,5 millisten puikkojen kanssa langasta on syntymässä matkan teeman mukaisesti Peppi-tyyliset sukat. Annoin itsensä Astrid Lindgrenin tarkastaa ideani. Vieno hymy lienee merkki hyväksynnästä.

PeppisukatAstridL

Tarkoituksenani on neuloa polvisukat, mutta en ole aivan varma langan riittoisuudesta. Tämä oli hyvä syy kokeilla ensimmäistä kertaa sukan aloittamista kärjestä - vaikka olen sukkia neulonut paljon, olen aina tukeutunut siihen tutumpaan tapaan aloittaa sukat varresta. Aloituksessa käytin Knittyn selkeää ohjetta, kantapäät ovat tiimalasimallia ja neulon sukkia yhtäaikaisesti kahden pyöröpuikon tekniikalla. Pohjemuotoilut osuvat siis helposti samoille kerroksille kummassakin sukassa. Luulen, että tämä ei jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun kärjestä aloitettavia sukkia teen: toistaiseksi ainoan pidemmän tuumaustuokion jouduin pitämään silloin, kun ihmettelin, milloinkas sitä kantapäätä pitäisi ryhtyä neulomaan. Hyvään kohtaan se kuitenkin osui, ja nyt on tiedossa leppoisaa sileäneuleista vartta.

We had a short vacation in Sweden. Our kids both like Pippi Longstocking, so Junibacken was THE place to visit. As travel knitting I chose some self-striping Opal sock yarn together with 2,5 mm circulars. I'm planning to have knee length Pippi style socks in the near future. I asked Astrid Lindgren to check my idea - I guess the smile on her face is a sign of approval?

2 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Kävitte Astridia moikkaamassa? Tuo paikka on kyllä aikuisellekin mieluinen, eikös vain? Ei tainnut Tukholmassakaan ole riesaa lumesta?

Kärjestä aloitus on minullekin käynyt tutuksi, mutta tuo sukkien neulominen pyöröpuikoilla kuullostaa ihan ammattilaisten meiningiltä. Tunnusta pois, onko se hankalaa?

-maria- kirjoitti...

Junibacken oli tosiaan aikuisillekin ihan kiva paikka, kyllä siellä aika mukavasti kului! Tukholmassa hiihtokelit olivat aivan yhtä "hyvä" kuin täällä Helsingissäkin - enpä muista lunta nähneeni lainkaan...

Tykkään neuloa sukkia joko lyhyillä (15 cm) bambusukkiksilla tai pitkällä (80 cm) pyöröpuikolla magic loop-tyylillä. Tuota kahdella pyöröllä neulomista olen aiemmin vain kokeillut, mutta nyt pitkä 2,5 millinen pyöröni oli varattu muualle joten otin mukaani kaksi 60-senttistä pyöröä. Ja täytyy myöntää, minun makuuni kahdella pyöröllä neuloessa vapaana heiluvia puikon päitä on vähän liikaa. Eli vaikka magic loopista yhdellä pitkällä pyöröllä pidänkin, niin tämä kahden pyörön tekniikka ei kyllä pääse suosikkilistalleni.