22.2.2008

Tässä on Peppi Pitkätossu... / Pippi socks

Aamun sateen jälkeen kaupunki kylpi tänään pitkästä aikaa auringossa. Kisasin laskevan auringon kanssa Peppi-polvisukkia viimeistellessäni, ja aurinko melkein voitti: vain viimeiset säteet sain uusia sukkiani kuvatessani valaistukseksi. Mutta eiköhän näistä kuvista silti oleellinen käy ilmi.

I finished the Pippi Longstocking knee-highs just before the sunset and managed to catch only the last sunbeams in my pictures.

Peppi-sukat
Perussukat kärjestä aloittaen, tiimalasikantapää, pohjemuotoilut
Basic socks from the toe up, short row heels and calf increases
Lanka/Yarn: Opal (n. 95 g / approx. 95 grams)
Puikot/Needles: 2,5 mm + 2,0 mm (resorissa/for the ribbing)
Koko/size: 36 EUR/3½ U.K./4½ U.S.

Perussukkienkin neulominen voi olla varsin mukavaa, kun lanka on värikästä ja mukana on joku uusi tekniikka (kärkialoitus). Pidän ohuista sukkalangoista, eikä Opal ole mikään poikkeus. Neuloin sukat (resoria lukuunottamatta) 2,5 mm:n puikoilla. Kärkialoituksen jälkeen lisäsin silmukoita 60:een, ja kun pohje alkoi leventyä, ryhdyin lisäämään saumasilmukoiden molemmin puolin yhden silmukan joka neljäs kerros kunnes silmukoita oli 84. Kun polvi oli muutaman sentin päässä (ja lanka lähes lopussa), vaihdoin puikot puolta milliä ohuempiin ja neuloin 1 oikein kiertäen, 1 nurin -resoria polvipituuteen saakka.

Saa nähdä, täytyykö minun nyt hankkia kapea, toimistokelpoinen musta hame ja Peppi-tyyliin sopivat kengät - näillä sukilla voisi hyvin lähteä taisteluun työpäivän tylsyyttä vastaan :)

These were very basic socks, but the yarn was colorful and starting from the to up was something new for me, so I enjoyed knitting them. I also like the finished socks - now I should get a skirt and matching shoes so I could cheer up my work mates :)

__________

Vietin tänään myös jännittäviä hetkiä tämän näyn äärellä, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla...

I also did some felting today, the results in my next entry...

pesukone


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat. Tuohon vielä punaiset saparot niin jo lähtee:)

Anonyymi kirjoitti...

Nätit ja pirteät sukat Hienosti tuo pohjelisäys. Pitäiskös munkin tehdä tuommoset, saparot olis jo valmiina;)
Jaa-jaa, mitähän sieltä koneesta tuleekaan...

-maria- kirjoitti...

Annika: Huvitti, kun tämän kirjoitukseni jälkeen tajusin, että pidän henkilökuntakorttia Peppi-avainnauhassa! Eli olisi tyyli kyllä aika täydellinen jos vetäisi nämä sukat jalkaan ja saparot päähän :)

KristiinaS: Suosittelen! Olen nyt koko viikonlopun näissä sukissa tallustellut, oikein mukavat ovat. Taidan neuloa lisääkin ohuita polvisukkia. Koneesta tulleen arvoituskin on nyt ratkennut :)

teisa kirjoitti...

Ihanat sukat! Minulla on ilmeisesti samaa lankaa kerä. Nam!