26.8.2008

Sisulla valmiiksi

PalmikkoliiviA_kokokuva
Joustinneuleslipari
Malli: SandnesGarn Sisu barn 0701, malli 14
Koko: 4 v.
Lanka: Sandnes Sisu, liki 90 g
Puikot: 3,0 mm
Reunusten huolitteluun 3,0 mm virkkuukoukku


Viime syksynä neuloin lapsille villaliivit, jotka olivatkin kovassa käytössä koko leudon talven. Siispä päätin neuloa täksikin talveksi sopivat liivit, ja ensimmäinen on nyt valmis. Tytär vasta talvella täyttää 3 vuotta, mutta joustinneuleisena nelivuotiaankaan koko ei ole ollenkaan liian suuri. Pituutta itse asiassa jopa lisäsin muutamalla sentillä, koska mielestäni liivi saa lämmittää alaselkää ja peppuakin.


PalmikkoliiviA_pinta


Itse liivi oli helppo ja nopea neuloa. Se neulottiin pyöröneuleena kainaloihin saakka, ja mallineuleen muodostivat taustan 3n, 1o-ribbi ja keskellä edessä oleva palmikkokuvio. Vähän nuo 1o-jonot ovat epätasaisen levyisiä, mutta en anna sen kovasti häiritä.

PalmikkoliiviA_reunukset


Sisua kuitenkin vaadittiin kaula-aukon ja kädenteiden huolittelussa. Ohjeen mukaan niihin olisi tullut nirkkoreunus, mutta virkattuani reunusta jonkun matkaa totesin, että nirkot aiheuttivat levottoman tunnelman liiviin. Simppeliin makuuni joustinneuleessa ja palmikoissa oli aivan riittävästi koristetta, enempää ei tarvittu. Päätinkin virkata reunuksiksi vain kerroksen kiinteitä silmukoita, mutta jouduin aika moneen kertaan yritys-purku-menetelmällä haarukoimaan sopivaa kireyttä. Loppujen lopuksi päädyin lisäämään kaula-aukkoon vielä kerroksen puolipylväitä, koska pelkät kiinteät silmukat näyttivät kovin kapoiselta reunukselta verrattuna kädenteihin, joissa on myös tuo neulottu 1o, 1n-reunus. Tällaisina reunukset läpäisivät laaduntarkastuksen leimalla "riittävän hyvä" :)

Loppuviikoksi onkin povattu viileneviä säitä, joten ehkäpä jo pian liiviä päästään testaamaan tositoimessa!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno liivi ja kivan värinen. Hmm. nyt aloin itsekin miettimään, että tuollainen villainen liivi saattaisi olla kätevä meidänkin pojalla talvella haalarin alla. Pitääpä vetää mietintä myssy päähän.

Suvi kirjoitti...

Tosi kiva liivi! Tuo on ihana sävy, olen tehyt siitä kerran sukat.
Tuollainen liivi on ollut itsellänikin mielessä, kun se olisi just hyvä ulkovaatteen alle lapselle silloin, kun villapaita on liikaa, mutta pelkkä paita liian vähän.

Tanja kirjoitti...

Kaunis liivi ja väri on myös kiva. Mulla on lasten syysneuleet vasta mietinnässä; onneksi lapasia ja sormikkaita löytynee oikeata kokoa kaapistakin, mutta uuttakin olisi kiva olla.

Marianne kirjoitti...

OO, tuostapa tuli kaunis!

Meilläkin tarvittais joku tuollainen...

-maria- kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Minä suhtauduin aluksi vähän epäillen näihin villaliiveihin, mutta totesin sittemmin, että ovat ehdottoman käteviä. Lämmittävät mukavasti, mutta eivät tönkköytä oloa ollenkaan. Suosittelen kokeilemaan! Olen ajatellut itsellenikin vielä liivin neuloa, kunhan nämä mitat jotenkin asettuvat. Näin viimeisellä raskauskolmanneksella kun on vähän möhkö olo.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva ja iloisen värinen liivi! Raidatkin tasoituu ekassa pesussa (itse kastelen melkein kaikki neuleet heti kun ne tulee valmiiksi). Kyselit puodin perjantaiaukioloa ja se on viiteen, mut näin syksyllä ei olla tuli pyllyn alla mökille menossa, joten joustovaraa on jos ilmoitat etukäteen tulostasi... Tassua et ikävä kyllä Salossa tapaa!

tiinaf kirjoitti...

On muuten tosi komea liivi! Tuota mallia voisi kokeilla itsekin. Minäkin innostuin slipareista niin, että nyt puikoilla yhdelle pojista palmikkoliivi.