25.11.2008

Villaa lumessa

Maisemat muuttuivat talvisiksi täällä Helsingissäkin sunnuntain lumimyräkän myötä (tosin loppuviikoksi onkin sitten taas povattu vettä ja viittä lämpöastetta, joten pian lienee vallan loskaista). Lauantai-iltana neuloin itselleni uuden talvipipon paksusta merinovillasta.

Button_TabKnitHat
Button-Tab Knit Hat (Em-En)
Lanka: OnLine linie 130 Champ (100 % merinovilla), n. 75 g
Puikot: 5,0 mm
Koko: aikuisen
Piposta tuli tismalleen oikean kokoinen. Ei kiristä, mutta pysyy hyvin päässä. Peittää korvat, mutta ei valu silmille. Lankakin on mukavan tuntuista, kutittamatonta. Myönnän pitäväni enemmän ohuemmista langoista (myös ulkonäöllisesti), mutta silti tästä tuli ihan hyvä käyttöpipo. Sitä paitsi, välillä on kiva tehdä tällaisia nopeita neuleita.

Toinenkin työ on valmistunut, eilen nimittäin päättelin viimeisen langanpään jo kesällä aloittamastani tilkkupeitosta. Tässä peitossahan palat yhdistyvät toisiinsa jo matkan varrella, joten varsinaisia ompelu- tai viimeistelytöitä ei ollut.

Kaaospeitto_kokopeitto
Kaaospeitto_lumi
Kaaospeitto_pinta1
Kaaospeitto (Laura Uusitalo)
Lanka: jämälankoja n. 685 g (ainakin Novitan 7 Veljestä, Novitan Jussi, Gjestalin Janne, Helsingin Villakehräämön Suomalainen Sukkalanka, Sandnesin Smart)
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 100 cm * 120 cm

Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä peitosta suurempi, mutta sopivan paksuiset, edes kutakuinkin samaan värimaailmaan sopivat jämälangat alkoivat käydä vähiin. Toisaalta hyvä niin, koska nyt minulla oli hyvä syy jättää peiton tekeminen tähän ja saada yksi keskeneräinen pois päiväjärjestyksestä! Peitosta tuli ihan kiva ja varmasti joskus teen samalla idealla torkkupeiton myös omaan talouteen. Tämä kuitenkin lähtee Vaaka ry:n tilkkupeittokeräyksen mukana maailmalle.

______


Ja tässä siis mennään tällä hetkellä. Viikonloppuna vihreä valo paloi hetken aikaa (nappipipon valmistumisen ajan), mutta sammui pian. Kaaospeiton valmistuminen sammutti lisäksi yhden punaisen merkin. Neljä ufoa yhdeksästä "enää" jäljellä! Langanostolakko pitää yhä...

Ufotilanne 25.11.2008

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva tuo pipo ja hattua nostan kaikille, jotka jaksavat tilkkupeittoa loppuun asti tehdä!

Mammutti kirjoitti...

Hei!
Upea peitto ja täydelliset väriyhdistelmät mun silmään. Ilmeisesti nuorin on "hyvätapainen" vauva, kun jaksat ja ehdit neuloa. Toisaalta tiedän neulomisen olevan täyttä terapiaa, kun on pieniä lapsia ja kodinhoitoa ympärivuorokauden, mulle ainakin se oli henkireikä, jonka avulla jaksoin.
Iloisia lumileikkejä!

Anna kirjoitti...

Peitto on kaunis ja ihanaa, että raaskit luopua siitä hyvään tarkoitukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen pipo, varmasti lämmittää kivasti pakkaskeleillä.

Kauniin peiton olet saanut aikaan! Pitäisi varmaan itsekin kunnostautua ja pitää jämälankojen tuhoamisprojekti, jos ei ihan peittoa niin ainakin pikkusukkia hyväntekeväisyyteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis peitto ja pipo!

tiinaf kirjoitti...

Tuo peitto on UPEA!

AnniKainen kirjoitti...

Kiva pipo ja hieno peitto. Olet sinä vaan ahkera, ihailtavaa :)

Terhi kirjoitti...

Voi miten kaunis peitto!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Onpas hieno peitto! Tuossa on tarvinnut jo vähän kuvioita suunnitella. ;o) EI ihan perinteinen vaaka-peitto, jossa yhdistetään mitä vaan kunhan on suunnilleen samaa kokoa.. ;o)

kio kirjoitti...

tosi kaunis peitto! värit sointuu hienosti toisiinsa

Anonyymi kirjoitti...

Upea tuo peitto ja hyvän näköinen pipo! Tuosta peitosta taitaa kaaos olla kaukana - niin hienosti värit sointuu toisiinsa!

Marianne kirjoitti...

Minäkin tykkään hirmuisesti noista peiton väreistä, superkauniit!
Ja pipo näyttää just sellaiselta hyvältä käyttöpipolta...en vain käsitä, kuinka sen yhdessä illassa sait tekaistua valmiiksi asti;o)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tilkkupeitto! Värit sopivat hyvin yhteen. : )

kaisa kirjoitti...

Ihana peitto! Ja pipo näyttää kauniilta myös.

-maria- kirjoitti...

Kiitos kauniista kommenteistanne! Niistä päätellen kannatti jättää peitto vähän pienemmäksi niin että nuo värit sitten sopivat paremmin yhteen. Toivottavasti peitto ilahduttaa ja lämmittää jotakuta jossain päin maailmaa, kunhan ehtii perille.

Markka kirjoitti...

Aivan ihana peitto!