28.12.2008

Saumaton siksak

Joulu sujui leppoisasti ja mukavasti, vaikka valmistelut jäivät tänä vuonna varsin vähiin. Loppujen lopuksi sitä ei paljoa kaipaa - kuusi luo tunnelmaa, hyasintit antavat tuoksua, lempiherkut ilahduttavat makuaistia, jouluvalot ja kynttilät valaisevat kodin mukavan hämäräksi ja vielä kun lapsetkin ovat aamuisin nukkuneet normaalia myöhempään aattoillan jännityksen lauettua niin mikäpä tässä on ollut joulua viettäessä!

Nyt välipäivien kunniaksi meitä on hemmoteltu kauniin aurinkoisilla säillä, joten sain perheen pienimmäiselle tekemäni siksak-myssyn kuvattua:

Saumatonsiksak_V
Siksak-myssy vauvalle
Lanka: Novita Wool, n. 30 g
Puikot: 3,5 mm
Ohje: Wool-vyötteen ohje muokattuna


Kuten olen silloin tällöin maininnut, en ole viimeistelytöiden suuri ystävä. Siispä muokkasin tästä mainiosta siksak-myssystä saumattoman version. Jo edellisen myssyn tein ilman takasaumaa eli loin silmukat virkkuukoukun ja apulangan avulla, lopuksi purin apulangan ja silmukoin aloitusreunan silmukat lopetusreunan silmukoiden kanssa yhteen. Tällä kertaa päätin kokeilla tehdä myös päälaen saumattomasti neuloen lyhennettyjä kerroksia Tychuksen tyyliin. Toimi hyvin, ja viimeistelytöiksi jäi vain päätellä muutama langanpää (olkoonkin, että silmukointi kyllä hieman haiskahtaa ompelulta, mutta on kuitenkin siedettävämpää ;-) ). Lisäksi kirjoin pienen kukkasen haalean vaaleanpunaisesta Woolista. Sekä violetti että vaaleanpunainen Wool olivat jämälankoja vanhemmalle tyttärelleni reilu vuosi sitten tekemästäni villaliivistä.

______


Vanhat ufot eivät ole edenneet silmukkaakaan joulun aikana (pitsineuletakin sentään olen jo kaivanut laatikosta näkyville muistuttamaan itsestään). Tämä tilanne on siis siksak-myssyn valmistuttua jälleen voimassa:

Ufotilanne 28.12.2008

Onneksi kuitenkin varasin itselleni oikeuden muuttaa sääntöjäni (se pienellä präntätty kohta :D ), sillä uudeksi vuodeksi kehitteillä on uusia kujeita, jotka vaatinevat käyntiä lankakauppaan...

10 kommenttia:

kio kirjoitti...

söötti myssy! miten olis kolmen puikon päättely kun olet purkanut sen aloitusreunan silmukoiksi? on se hyvä, kun on pikkupräntti olemassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Söpö pikku myssy, kukkanen on kuin piste iin päälle.

Hassua miten meitä neulojia on monenlaisia. Minä taas en voi sietää silmukointia ja koetan sitä viimeiseen silmukkaan asti välttää. Yleensä teen kuten kiokin ehdotti eli kolmen silmukan päättelyllä. Tosin tuollaisessa vauvan myssyssä sauma saattaisi jäädä ikävästi painamaan pikku päätä.

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen myssy! Pikkukukka on varsinkin söpö. Pienellä vaivalla saa kivan ilmeen... Olet ihan oikeassa että se joulun tunnelma syntyy ilman suurempaa hötkyilyäkin... Ja pieni präntti otetaan käyttöön kun tehdään uudenvuodenlupauksia:-)

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen päähine! Vauvanvaatteita on kiva tehdä ja yleensä niille löytyy käyttäjäkin.

tiinaf kirjoitti...

Siksak-myssyt on parhaita! Pienikin kukka saa uuden ilmeen. Kaunis!

-maria- kirjoitti...

kio & Annika: Kiitos! Kolmen puikon päättely olisi varmasti onnistunut kanssa, mutta siitähän auttamatta syntyy sauma tai sellainen paksumpi kohta. Silmukointi ei oikeastaan minunkaan suosikkeihini lukeudu, mutta lopputulos on jotenkin niin tyydyttävä, että sen eteen suostun vähän kärsimäänkin :)

Susu & tiinaf: Kiitos! Kukka on hyödyllinen myös siksi, että myssy on varmemmin oikein päin päässä vaikka mies sattuisikin vauvan pukemaan ;-)

aura: Kiitos! Vauvoille syntyy kivan nopeasti valmista ja olen lahjaksi antamiani vauvaneuleita nähnyt käytössäkin, mikä tietysti lämmittää mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin söötti myssy, vauvanvaatteet ovat niin suloisia ja mukavia tehtäviä. Hyvää uutta vuotta sinulle!

Mammutti kirjoitti...

Söpö ja kaiken lisäksi käytännöllinen myssy!
Hyvää ja käsityörikasta vuotta 2009!

AnniKainen kirjoitti...

Tuo on kyllä mainio myssy ja hieno idea tehdä se vielä saumattomaksi.

Kiitos kauniista sanoistasi ja kiitos myös sinulle kivasta blogistasi
ja
lopuksi
iloista uutta vuotta:)

Makepeace75 kirjoitti...

Minullekin silmukointi on myrkkyä. :D Mukavaa ja lankaisaa uutta vuotta 2009!