7.12.2008

Hytisevät sammakot

Vaikka lumet ovat sulaneet eikä maisema muutenkaan ole kovin talvinen, niin sen verran kuitenkin on pakkasta ilmassa, että sammakot sinertävät viluissaan:

SammakkopipoT
Sammakkopipo (Marsvin)
Lanka: Gjestal Maija, turkoosia ja ruskeaa yhteensä n. 45 g
Puikot: 3,0 mm
Koko: lapsen (5-vuotiaalle)

Ihastuin sammakkopipon malliin heti kun näin Marsvinin neuloman myssyn ensimmäistä kertaa. Pitkästä aikaa oli myös ihan kiva tehdä kirjoneuletta. Pipo sopii hyvin esikoisen talvitakin väreihin. Puikoilta otettuna pipo oli pikkuisen pienen oloinen pojan päähän, mutta perusteellinen kastelu auttoi tälläkin kertaa ja sain päähineen muokattua sopivan kokoiseksi.

Pipoa tehdessäni käytin kahden käden kirjoneuletekniikkaa, jota pidän hurjan kätevänä tapana, kun kerroksella on korkeintaan kaksi väriä käytössä (harvoin minulla useampaa onkaan). Pidempien langanjuoksujen sitominen nurjalla on helppoa tällä tekniikalla. Ideanahan siis on, että toista väriä neulotaan mannereurooppalaisittain (lanka vasemmassa kädessä, minulla yleensä kuvioväri), toista väriä englantilaisittain (lanka oikeassa kädessä, minulla yleensä taustaväri). Langat eivät pääse sotkeutumaan toisiinsa (ellei ole pikkuväkeä tai katteja avustajina...) ja ainakin itselleni myös langankireyden säätely on näin helpompaa.

She Ewe Knitsin sivuilla on kuvallinen opastus
kahden käden tekniikkaan, jos joku haluaa opiskella lisää (linkit sivun alareunassa vievät eteenpäin). Itse opettelin tekniikan aikoinani Kate Bullerin kirjasta "The Knitter's Bible".


______


Projektiraportin päivitys:

Ufotilanne 7.12.2008

Punaisten kimppuun seuraavaksi!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköisiä sammakoita. Minäkin olen tuosta mallista vähän haaveillut, eli siksipä kuvio näyttikin tutulta:)

Hmm. mielenkiintoinen ajatus tuo, että pitäisi noita lankoja eri käsissä. Mulla kun kulkee molemmat langat vasemmassa kädessä, tosin aika hyvin se menee niinkin sotkeentumatta. Pitääpä kokeilla tuotakin konstia.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hauska sammakkopipo! Mulla on tuo sama viimeistelykonsti käytössä melkein joka neuleessa - vesi vanhin voitehista!

Anonyymi kirjoitti...

Voihan hytisevät sammakot, hauska pipo =)! Jaa-a, minustakin kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta ajatus että pitäis lankoja eri käsissä, kuulostaa vaikealta, mutta ei kai se sen vaikeampaa ole...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva pipo, koitin kaupata mallia omalle esikoiselle, hän kun on toivonut pääkallopipoa ja se ei äiteetä oikein miellytä.

Kävin kurkkaamassa tuon kuvan lankojen pitämisestä... heti ei kyllä raksuttanut, että miten tuo oikeassa kädessä olevan langan neulominen onnistuu -pitänee kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Suloisia sammakoita.

Heidi kirjoitti...

Mainio pipo! Väritkin niin komiat että. Tämä taitaa päätyä joku kaunis päivä meidänkin pienen päähän, sammakot kun nimenomaan ovat pop viisiveellä.

Anonyymi kirjoitti...

IHana väriyhdistelmä! Onpas jännää nähdä oman ohjeen mukaan tehty pipo ;D Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Niin kiva pipo, väriyhdistelmä on hauska!

Pau kirjoitti...

Kiva pipo sammakkoineen - ja mun lempivärit!

Keittiön lattian uusiminen olisikin aika erikoinen joululahja :)

Pau kirjoitti...

Onnea tyttärellenne ja teille!

Mammutti kirjoitti...

Oikein hyvää ja rauhallista Joulua!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hauska pipo!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta teidän perheelle!

Heidi kirjoitti...

Aivan ihana sammakkopipo!

Markka kirjoitti...

Mainiot sammakot!